Πολιτική

Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Δύσκολη εξίσωση" για τους διεκδικητές της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Στα Αριστερά της Ν.Δ, συνωθούνται Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης, δίνοντας (ο δεύτερος κυρίως) μάχη πολιτικής επιβίωσης ενόψει των ευρωεκλογών. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , υπάρχουν αστερίσκοι και εντός του κόμματός του σχετικά με το πόσο αριστερά λογίζεται αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια: Η ευρωεκλογική μάχη δεν επιτρέπει ιδεολογικές διυλίσεις.

Τα ίδια υποτιμητικά σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρό του εξακολουθεί να κάνει ο κ. Ανδρουλάκης με τρόπο σταθερό και επίμονο. Με το εκλογικό κλίμα και την αυτοπεποίθηση που έρχεται με τη δεύτερη θέση, ο Στέφανος Κασσελάκης κοιτάζει τόσο αριστερά όσο και δεξιά, προσδοκώντας τις ψήφους που συνήθως φέρνουν οι μετωπικές αντιπαραθέσεις. Ο Κασσελάκης έχει εκφράσει σταθερά την αδιαφορία του για κάθε είδους συνεργασία, τουλάχιστον όχι με το ΠΑΣΟΚ. Κομματικές πηγές ανέφεραν τα εξής για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: “Στην προσπάθειά του να βρει «σωσίβιο» για την επικείμενη ήττα του στις επερχόμενες ευρωεκλογές, έδειξε για άλλη μια φορά πανικό και στράφηκε στη γνωστή τακτική της λασπολογίας. Ρώτησε μάλιστα αν προτιμούν διασκεδαστές, κάτι που ήταν προσβολή ακόμη και για τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον το εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς”. 

Η Νέα Αριστερά αντιλαμβάνεται ότι επωφελήθηκε από τη “μεταμόρφωση” του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη και την απεμπόληση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της υπό τη νέα ηγεσία. Το πιο εκνευριστικό πάνω του, πέρα ​​από τη συνεχή κριτική που ασκεί στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μάλλον ότι κανονίζει και πολιτικά γεγονότα με δικά του έξοδα.

Η ανάδειξη του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παράδειγμα: η Έφη Αχτσιόγλου ήταν η πρώτη που εντόπισε και «έθεσε» το θέμα δημόσια.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην εκφυλιστική μετάλλαξη του χώρου σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σταματήσει υπό τη σημερινή ηγεσία» και κάλεσε τον Στ. Κασσελάκη ότι «επιδιώκει να κατευνάσει τους πάντες μέσω ιδεολογικού οπορτουνισμού». Η Νέα Αριστερά απάντησε στην κριτική της Κουμουνδούρου με ακόμη πιο οργή, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και είναι προσηλωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδό θαυματοποιούς. Ευτυχώς κάποιοι έχουν ιστορία και πεπραγμένα στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που υπηρέτησαν πίστα τη δεξιά ιδεολογία και την ιδιοτέλειά τους και συνεχίζουν να το κάνουν”, το φαρμακερό σχόλιο κομματικών πηγών της.

“Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδό θαυματοποιούς. Ευτυχώς κάποιοι έχουν ιστορία και πεπραγμένα στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που υπηρέτησαν πίστα τη δεξιά ιδεολογία και την ιδιοτέλειά τους και συνεχίζουν να το κάνουν”, το φαρμακερό σχόλιο κομματικών πηγών της.

Δεκανίκια του Μητσοτάκη Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του.

Με τον δημοσκοπικό αέρα και την αυτοπεποίθηση που του προσδίδει ο διαφαινόμενος τερματισμός του στη δεύτερη θέση, ο Στέφανος Κασσελάκης, στρέφεται κατά πάντων, δεξιά τε και Αριστερά του, προσδοκώντας σε ψήφους, που είθισται να φέρνουν οι μετωπικές συγκρούσεις.

Για το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς ο κ. Κασσελάκης έχει επανειλημμένως δηλώσει πως δεν τον αφορά καμια συνεργασία.

Αναφερόμενες στον πρόεδρό του ΠΑΣΟΚ, κομματικές πηγές ανέφεραν:

“Σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας “σωσίβιο” για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές.

Να του επισημάνουμε ότι ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη”

Αναφορικά με τη Νέα Αριστερά , είναι και προσωπική η κόντρα του κ. Κασσελάκη: Οι έντεκα βουλευτές που την απαρτίζουν, έφυγαν εξαιτίας του, συρρικνώνοντας και την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος”, σχολίασε χθες η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments