Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έκανε το 1-1 και πάει στο Βελιγράδι για break πρόκρισης [95-79]

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Έκανε το 1-1 και πάει στο Βελιγράδι για break πρόκρισης [95-79]

Πηγή Φωτογραφίας: [369153] EUROLEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Εύκολη νίκη για τους Πράσινους

Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 95-79, έκανε το 1-1 στις νίκες στα play off της Euroleague και πάει πλέον στο Βελιγράδι με στόχο τουλάχιστον μία νίκη σε δύο αγώνες για να επιστρέψει η σειρά στο ΟΑΚΑ.

Όπως στο πρώτο ματς της σειράς, έτσι και στο ξεκίνημα του Game 2, η Μακάμπι ήταν πολύ εύστοχη στα σουτ εντός παιδιάς και προσπαθούσε να επιβάλλει εκ νέου τον επιθετικό της ρυθμό. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague)

Ο Λορέντζο Μπράουν μοίραζε και σκόραρε ενώ ο Τζέικ Κοέν ήταν και πάλι ο «x factor» των Ισραηλινών στο πρώτο κομμάτι του αγώνα καθώς με 10 πόντους έφερε την Μακάμπι στο +7 (16-23) έχοντας 7/7 δίποντα! Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ κακή σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να κλείσει η 1η περίοδος με το σκορ στο 20-28 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε έως εκείνο το σημείο 8/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6-1 ριμπάουντ και 8 ασίστ για 2 λάθη, ενώ αντίστοιχα οι «πράσινοι» είχαν μετρήσει 7/14 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3-3 ριμπάουντ και 4 ασίστ για 1 λάθος. Το πρόβλημα ήταν κυρίως αμυντικό, με τους παίκτες της Μακάμπι να έβρισκαν με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, κάτι που αποδεικνύεται από τα 12/16 σουτ.

Με Καλαϊτζάκη στο «3», Παπαπέτρου στο «4» και Αντετοκούνμπο στο «5» ο Παναθηναϊκός έγινε πιο «σκληρός» στην άμυνα και προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά, έχοντας στα γκαρντ το δίδυμο των Σλούκα και Βιλντόζα. Εν μέρει το κατάφερε μειώνοντας σε 30-33 στο 14′ ενώ έχασε και τρεις ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η Μακάμπι «απάντησε» με 3-0 για το 30-36 και τη νέα διαφορά στις δύο κατοχές. Ο Μπράουν οδηγούσε μαεστρικά την ομάδα του σ’ εκείνο το διάστημα, όντας και ο καλύτερος παίκτης του παρκέ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ήρθαν τα… πάνω-κάτω! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε το μεγάλο σύνθημα της αντεπίθεσης και με 13 πόντους στην 2η περίοδο έχοντας ευστοχήσει σε τρία σερί τρίποντα, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό 19-2 (!) και βρέθηκαν να προηγούνται με 11 πόντους διαφορά (49-38) έχοντας πραγματοποιήσει την ολική ανατροπή. Ένα διάστημα όπου η άμυνα δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments