Αθλητισμός

Απίστευτο! Η Euroleague θα κινηθεί εναντίον του Αταμάν

Απίστευτο! Η Euroleague θα κινηθεί εναντίον του Αταμάν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σε αυτό που εστιάζει επί της ουσίας είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν τόσο στο flash interview της Τρίτης 23 Απριλίου, όσο και πριν από την προπόνηση της Τετάρτης 24 Απριλίου, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR παρουσίασε με VIDEO τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται.

Η EuroLeague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν μετά από το Game 1 του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Λίγες ώρες πριν από το Game 2 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η EuroLeague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση, για όσα συνέβησαν μετά από το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Σε αυτό που εστιάζει επί της ουσίας είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν τόσο στο flash interview της Τρίτης 23 Απριλίου, όσο και πριν από την προπόνηση της Τετάρτης 24 Απριλίου, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR παρουσίασε με VIDEO τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται.

Η EuroLeague Basketball κάνει λόγο για “παραπλανητικές και εσφαλμένες δηλώσεις” και για “προσεκτικά επιλεγμένο αριθμό φάσεων” που προσπαθούν να “αμφισβητήσουν το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών”.

Γι αυτό τον λόγο επισημαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η EuroLeague Basketball:

Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες τοποθετήσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR, κ. Εργκίν Αταμάν, και του ίδιου του συλλόγου, καθώς και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν μετά το Game 1 των playoffs της Turkish Airlines, που φιλοξένησε το κλαμπ στην Αθήνα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Τέτοιες ενέργειες και τοποθετήσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, την Ένωση Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Διαιτητών της EuroLeague, καθώς δημιουργούν μια αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση, την οποία οι τέσσερις πλευρές που εκπροσωπούν τους συλλόγους – μέλη της, τους προπονητές, τους παίκτες και τους αξιωματούχους, δεσμεύτηκαν όλοι να αποτρέψουν.

Οι δηλώσεις του Coach Ataman είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες –δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού φάσεων, προσπαθώντας να αμφισβητήσουν το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών και να ασκήσουν επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση- προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τον στόχο τους.

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της Euroleague Basketball μέσω των υπαρχόντων επίσημων καναλιών, τα οποία είναι πάντα ανοιχτά στον Coach Ataman, τον σύλλογό του και κάθε άλλο σύλλογο και προπονητή της διοργάνωσης.

Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτικά ανοιχτή για τα media προπόνηση Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, την κοινότητα και την κληρονομιά του είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης.

Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το Game 1 των playoffs της EuroLeague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση.

Η Euroleague Basketball ενθαρρύνει τον Coach Ataman, τον Παναθηναϊκό AKTOR και όλους τους άλλους συλλόγους και άτομα να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση της EuroLeague, δημιουργώντας θετική ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες και γιορτάζοντας την απίστευτη προσπάθεια και δράση στο γήπεδο“.

Πηγή: sport24.gr//Αλέξανδρος Τρίγκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments