Ελλάδα

“Έφυγε” ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου [vid]

“Έφυγε” ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)//Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, σε ηλικία 79 ετών. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, σε ηλικία 79 ετών. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Καλλιάνος ξέσπασε χθες σε κλάματα, μιλώντας για τον πατέρα του και την ταλαιπωρία της οικογένειας μέσα στο νοσοκομείο.

«Είδα την ανακοίνωση του νοσοκομείου “Αττικόν”, εύχομαι εάν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος που το υπογράφει, και ο κάθε γιατρός αυτού του νοσοκομείου, να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου. Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας, έγινε η εγχείρηση και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο. Μετά από 3-4 μέρες ξεκίνησε η δύσπνοια. Στην κλινική μάς έλεγαν πως πάνε όλα τέλεια, αλλά εμείς ανησυχούσαμε. Όλοι μου έλεγαν “σκίζουμε τα πτυχία μας, ο πατέρας σας πάει εκπληκτικά και αύριο-μεθαύριο θα βγει”. Κρίθηκε από τον καθηγητή πως ο πατέρας μου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να μπει στην εντατική. Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνει. Μιλάω ως πολίτης. Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες γιατί έτρεμαν τα χέρια μου και δεν μπορούσα να γράψω. Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκαλο για όλους τους πατεράδες και τις μητέρες που έχουν βιώσει κάτι τέτοια. Ο πατέρας μου τώρα είναι στην εντατική και διασωληνωμένος. Ο άνθρωπος πέθαινε και εμείς φωνάζαμε και αυτοί μας έλεγα όλα καλά. Ο πατέρας μου χθες σχεδόν έφυγε και τον επανέφεραν. Του δίνουν 5-15% να τα καταφέρει», ανέφερε χθες.

Η περιπέτεια του πατέρα του Καλλιάνου για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του «Αττικόν»

Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο που ανήρτησε ο Γιάννης Καλλιάνος στο TikTok, στο οποίο περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπισή του σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε αυτό, με δάκρυα στα μάτια κατηγόρησε γιατρούς του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες ο πατέρας του ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στη φροντίδα του.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ευθέως στον γιατρό που χειρούργησε τον Δημήτρη Καλλιάνο για το διαβητικό πόδι, καθώς και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο ασθενής πάει καλά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, ενώ έπαθε ανακοπή και τελικά εισήχθη σε ΜΕΘ.

«Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά», ανέφερε στο βίντεο.

Όπως έγινε γνωστό, το νοσοκομείο το οποίο μπήκε στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ είναι το «Αττικόν».

Πριν διακομιστεί σε αυτό ο πατέρας του, είχε μεταφερθεί στην εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας, όπου κρίθηκε ότι χρειάζεται μεταφορά σε νοσηλευτικό ίδρυμα με αγγειοχειρουργική κλινική για την αντιμετώπιση βαριάς επιπλοκής από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που έβγαλε ανακοίνωση χθες το απόγευμα μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες του γνωστού μετεωρολόγου, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής έπασχε, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν».

«Η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα», ανέφερε ακόμα.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Υπουργού Υγείας, με την οποία ξεκαθάρισε ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για την ορθή ενημέρωση του κοινού έγραψε τα εξής:

«Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία. Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια. Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments