Πολιτική

Το θλιβερό επεισόδιο Φλώρου και οι αναταράξεις στη δεξιά πολυκατοικία

Το θλιβερό επεισόδιο Φλώρου και οι αναταράξεις στη δεξιά πολυκατοικία

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Βεντέτα" της οικογένειας Φλώρου με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ως μία μαύρη σελίδα στα κοινοβουλευτικά δρώμενα της Μεταπολίτευσης θα χαραχθεί στη μνήμη πολλών το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο χειροδικίας στο περιστύλιο της Βουλής, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κ. Φλώρο -που είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες τον Ιούνιο του 2023- να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο, μετατρέποντας το χώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας σε ένα «άτυπο ρινγκ».

Το καταδικαστέο περιστατικό ξυλοδαρμού, προκάλεσε -όπως ήταν αναμενόμενο- αποτροπιασμό αλλά και αμηχανία στους κόλπους του κοινοβουλίου, με τους βουλευτές να παραμένουν «μουδιασμένοι» για αρκετή ώρα στους διαδρόμους και τους παλαιότερους να σχολιάζουν πως τους “ξύπνησαν μνήμες” από τα όσα βίωσαν κατά την σκοτεινή περίοδο των τραμπουκισμών της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζοντες, επισήμαιναν χαρακτηριστικά, πως τέτοιου είδους επεισόδια εντός των τειχών της Βουλής δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα τελευταία 50 χρόνια, τα δάχτυλα του ενός χεριού, με το χθεσινό πάντως να “ξεπερνά κάθε προσδοκία”.

Επισημαίνεται ότι η «βεντέτα» Βελόπουλου – Φλώρου έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο, καθώς ο Ευστάθιος Φλώρος, αν και υπήρξε ένας εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ελληνική Λύση, ο ίδιος απομακρύνθηκε από το κόμμα.

Παράλληλα, το άγριο επεισόδιο σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές μπορεί να επιφέρει σημαντικές ανατροπές στο προεκλογικό μέτωπο της σκληρής δεξιάς. Το 2,5% που κατέγραφαν οι Σπαρτιάτες στις δημοσκοπήσεις δύσκολα πλέον θα κατευθυνθεί προς τον Βελόπουλο, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι στενοί δεσμοί Φλώρου – Κασιδιάρη.

Προνομιακή σχέση φαίνεται πως αποκτά το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η Νίκη και δευτερευόντως η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι ανακατατάξεις αφορούν τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και ορισμένα από αυτά έχουν ακραίες θέσεις προσελκύοντας το αντισυστημικό ή ακροδεξιό ακροατήριο την Σπαρτιατών. Ελληνική Λύση, Νίκη, αλλά και η Φωνή Λογικής [Λατινοπούλου] που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις αναμένεται να δώσουν μάχη για τις ψήφους αυτές. Αν και στις τελευταίες μετρήσεις είναι εμφανής η σταδιακή εξαέρωση των ποσοστών των «Σπαρτιατών», με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 να τους δίνει στην εκτίμηση ψήφου 1,3%.

Ακόμη, για την υπόθεση αναμένεται να τοποθετηθεί στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, όπου θα κληθεί να σχολιάσει και το απίστευτο σκηνικό με τα γρονθοκοπήματα και τις ύβρεις ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνο Φλώρο και αυτόν της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι τα όσα συνέβησαν εντός του Κοινοβουλίου θα πρέπει να προβληματίσουν τους ψηφοφόρους και δεν αποκλείουν να στοιχίσουν και στην κάλπη για τα κόμματα, των οποίων οι βουλευτές συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, κυρίως σε όσους τα επιλέγουν απλά ως μία ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments