Πολιτική

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – «Ανεβαίνει» άμεσα ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – «Ανεβαίνει» άμεσα ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Τίθεται άμεσα σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα η οποία θα καταγράφει και θα παρακολουθεί τους ακάλυπτους χώρους, που αποτελούν εστίες κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης προβλέπεται πρόστιμο 1000 ευρώ

Τίθεται άμεσα σε λειτουργία ψηφιακή πλατφόρμα η οποία θα καταγράφει και θα παρακολουθεί τους ακάλυπτους χώρους, που αποτελούν εστίες κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες και εκμισθωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίζουν από τη 1η έως και τη 30η Απριλίου κάθε έτους, καθώς και να τα διατηρούν σε καθαρή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου), με στόχο την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.

Μόλις κάνουν τον καθαρισμό θα πρέπει να το δηλώνουν στην πλατφόρμα που θα θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην REAL NEWS ο Δημήτρης Παπαστεργίου: «Πλέον οι ίδιοι οι πολίτες θα δηλώνουν τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, αλλά και θα καταγγέλλουν περιπτώσεις που έχουν αμεληθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες. Τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος είναι μια κοινή προσπάθεια, που απαιτεί τη συνεργασία και την εγρήγορση όλων μας».

Σε περίπτωση μη υποβολής της δήλωσης προβλέπεται πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών. Υπό προϋποθέσεις το ποσό μπορεί να φτάσει τις 54 χιλιάδες ευρώ για διαφόρους τύπους παραβάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments