Πολιτική

Άδωνις: Οι Σπαρτιάτες εκτός εκλογών χάρη σε νόμο του Μητσοτάκη [vid]

Άδωνις: Οι Σπαρτιάτες εκτός εκλογών χάρη σε νόμο του Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Τεράστια η γκάφα Βελόπουλου απέναντι στην Εκκλησία

Στο διαχρονικό μέτωπο της ΝΔ απέναντι στον φασισμό και την ακροδεξιά αναφέρθηκε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε την ανυποχώρητη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον φασισμό και τον νεοναζισμό, στηλίτευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στην περίπτωση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου.

Διαχρονικό μέτωπο της ΝΔ με τον ολοκληρωτισμό

Πιο ειδικά, ερωτηθείς σχετικά με τον δικαστικό αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως οι Σπαρτιάτες οδηγούνται εκτός ευρωεκλογών επειδή υπάρχει ο Κασιδιάρης από πίσω, χάρη σε νόμο που ψήφισε η ΝΔ. Με τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη η δικιά μου παράταξη έχει μέτωπο. Ο Κασιδιάρης με έχει χτυπήσει και η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στη φυλακή επειδή δραστηριοποιήθηκε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου μας. Η ΝΔ έχει λοιπόν διαχρονικό μέτωπο με τον Κασιδιάρη, την Χρυσή Αυγή και τους Σπαρτιάτες. Οι άνθρωποι αυτοί ευτελίζουν και την ιδέα του πατριωτισμού και δεν επιθυμούμε την παραμικρή πολιτική σχέση μαζί τους».

Σφόδρα αντιχριστιανικές οι δηλώσεις Βελόπουλου

Αναφερόμενος στο εάν θα εκκλησιαστεί κατά την περίοδο του Πάσχα, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «εκκλησιάζομαι πάντοτε κατά την περίοδο του Πάσχα. Δεν έχει υπάρξει Μεγάλη Εβδομάδα, που να μην εκκλησιαστώ.

Και ως προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο Βελόπουλος έκανε μεγάλη γκάφα. Ο Βελόπουλος θα έχει ήδη καταλάβει το λάθος του. Έκανε δύο σφάλματα. Πρώτον, εάν γίνει κάποιο περιστατικό αποδοκιμασίας σε βάρος πολιτικού, ο Βελόπουλος θα είναι υπεύθυνος. Επίσης, είναι σφόδρα αντιχριστιανικό αυτό που έκανε γιατί οι Ιεροί Ναοί είναι χώροι αγάπης και είναι άσυλο, είναι ανοιχτοί ακόμη και σε αντιπάλους της. Από εκεί και πέρα, είμαι σταθερά στη ζωή μου υπέρ της ομιλούσας Εκκλησίας, όχι υπέρ της σιωπηλής Εκκλησίας. Η Εκκλησία μπορεί να εκφέρει τη γνώμη της.

Και ο Βελόπουλος έσπευσε να καλύψει τον κ. Γραμμένο στο περιστατικό με τον κ. Φλώρο. Ο Βελόπουλος συγκαλύπτει όμως πρωτοφανείς ύβρεις κατά της μητέρας του κ. Φλώρου και αυτό είναι τελείως αντίθετο με την εικόνα του πατριώτη, οικογενειάρχη και καλού Χριστιανού Κυριάκου Βελόπουλου».

Καμία διακριτική μεταχείριση για τον πατέρα Καλλιάνου – Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι αξιέπαινοι για το έργο τους

Κληθείς, ακόμη, να τοποθετηθεί για το θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Εύχομαι καταρχάς συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος. Ως προς τις καταγγελίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Αρνούμαι μετά βδελυγμίας το φακελάκι. Για να καταγγείλει κάποιος ένα γιατρό, πρέπει να απευθύνεται στην Αστυνομία, η οποία προσημειώνει τα χαρτονομίσματα. Και δεν πρέπει να είμαστε υποκριτές. Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό δε σημαίνει πως παρεμβαίνω για να εξυπηρετείται ο ένας ή ο άλλος ασθενής. Και πάντως, διακριτική μεταχείριση του πατέρα Καλλιάνου δεν υπήρξε. Άλλωστε, ο Γιάννης Καλλιάνος παραπονείται για μια θέση σε ΜΕΘ. Δεν υπήρξε λοιπόν η παραμικρή παρέμβαση εκ μέρους μου.

Ως προς τη λειτουργία του ΕΣΥ, υπήρχε κρεβάτι και υπήρχε φροντίδα από γιατρό. Τα κριτήρια για τα κρεβάτια του ΜΕΘ είναι γνωστά και πρόκειται για μια ιατρική απόφαση. Οι γιατροί αποφασίζουν για τις ΜΕΘ και όχι ο υπουργός Υγείας. Και επίσης, το νοσοκομείο είχε σεντόνια και κουβέρτες. Ο γιατρός, που κατηγορείται, έχει εξαιρετικά καλή φήμη. Ανθρωπάρια και αλαζόνες δεν είναι οι γιατροί του ΕΣΥ. Υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ, απέναντι σε όσα είπε ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος είπε πως οι γιατροί του ΕΣΥ είναι αλαζόνες και ανθρωπάρια. Ο Γιάννης Καλλιάνος δεν κατηγόρησε το ΕΣΥ. Ο Γιάννης Καλλιάνος κατηγόρησε τους γιατρούς. Και το Αττικό Νοσοκομείο είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο, το οποίο έλκει ασθενείς ακόμη και μακριά από την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Το Αττικό Νοσοκομείο έχει άριστους καθηγητές Ιατρικής. Διακριτική μεταχείριση εντός του ΕΣΥ δεν λαμβάνει κανένας. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πετάξουμε στον κάδο των αχρήστων τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και το Αττικό δεν έχει ΜΕΘ αλλά ΜΑΦ. Πήρα τηλέφωνο για να δω πώς πάει η υγεία του πατέρα Καλλιάνου, αλλά, βέβαια, δεν παρενέβην για να του δοθεί κρεβάτι. Ο πατέρας Καλλιάνου είχε πολλά προβλήματα υγείας και επιπλέον, έπαθε ανακοπή. Και εγώ, από την πλευρά μου, δεν δημοσιοποίησα κανένα νοσοκομειακό στοιχείο σχετικό με την υγεία του πατέρα Καλλιάνου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments