Πολιτική

Αισιοδοξία στη ΝΔ για το 33% – Το bonus των δημοσίων υπαλλήλων στο υπουργικό

Αισιοδοξία στη ΝΔ για το 33% – Το bonus των δημοσίων υπαλλήλων στο υπουργικό

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι οδηγίες Μητσοτάκη και το νομοσχέδιο για το bonus στους δημοσίους υπαλλήλους.

Μπορεί η προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη όλο το προηγούμενο διάστημα να ήταν περισσότερο στραμμένη στις προσπάθειες εκλογικής ανάταξης της Νέας Δημοκρατίας και στην αύξηση της συσπείρωσης, όμως το κυβερνητικό έργο είναι ανελαστικό. Έτσι, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο, με πιο ενδιαφέρον νομοσχέδιο αυτό του υπουργείου Εσωτερικών για μπόνους παραγωγικότητας σε στελέχη του δημοσίου, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιφέρει ριζικές αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας.

Τα δημοσκοπικά μηνύματα είναι αισιόδοξα και φέρνουν πολιτική ευφορία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτη με προβάδισμα 18,7 ποσοστιαίων μονάδων δείχνει τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές η δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Η ΝΔ, που παρουσιάζει συσπείρωση των παλαιών της ψηφοφόρων σε ποσοστό 69,2%, αναμένεται να βρεθεί στο 33,4%, αφήνοντας σαφώς πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με συσπείρωση της τάξης του 52,8%, ανεβαίνει στο 14,7%, που υπολείπεται τόσο από το 17,83% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όσο, πολύ περισσότερο, από το 23,75% των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.

Ακόμη, βαρύνουσας σημασίας, όπως αναφέρουν αρμόδιες κομματικές πηγές, θα είναι το μπαράζ περιοδειών που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Μάιο και μετά, στα πρότυπα των εθνικών εκλογών, καθώς σκοπεύει και πάλι να γυρίσει τη χώρα. Επίσης, αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει και το «σπριντ» των γαλάζιων κομματικών κλιμακίων, με υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, βουλευτές και κομματικά στελέχη που αναμένεται να καλύψουν όλες τις μεγάλες και μεσαίες πόλεις όλων των νομών της χώρας. Μάλιστα, κάποιοι υπουργοί που έχουν αναλάβει την «εκλογική» ευθύνη περιφερειών της χώρας ξεκίνησαν ήδη τις εξορμήσεις τους.

Πιο πριν, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με αρκετά “πλούσια” ατζέντα.

Συγκεκριμένα, την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν το Πάσχα συγκαλεί σήμερα το πρωί στις 11 ο πρωθυπουργός, όπου εκτός από τη σειρά νομοσχεδίων που θα τεθούν επί τάπητος, αναμένεται να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες «προς ναυτιλλομένους» ενόψει των διακοπών του Πάσχα και των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν τα κυβερνητικά στελέχη στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Έτσι, Μεγάλη Δευτέρα θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε πολλούς τομείς, με έμφαση στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, από την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης έως την καλύτερη λειτουργία του δημοσίου αλλά και θέματα Πολιτισμού.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 με πλούσια ατζέντα. Μεταξύ αυτών το νομοσχέδιο για κίνητρα και ανταμοιβή δημοσίων υπαλλήλων το οποίο θα διευρυνθεί σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών από την πιλοτική εφαρμογή που υλοποιείται έως σήμερα και θα φτάνει το ποσό των δύο μισθών.

Επίσης, το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επενδύσεων (μεταρρυθμίσεις και έργα υποδομής, χρονοδιαγράμματα και άντληση κονδυλίων) και η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης με αιχμή το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αυτό που επιχειρείται είναι να αλλάξει ο τρόπος εκδίκασης των υποθέσεων στο ΣτΕ ειδικά όσον αφορά εκείνες που έχουν οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο και σχεδιάζεται κάθε μια από αυτές να ανατίθενται σε συγκεκριμένους δικαστές που θα έχουν την ευθύνη τους έως το τέλος.

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα παρουσιάσει την Εθνική στρατηγική για Άτομα με Αναπηρία (2024-2030) με βασικούς στόχους να μπει φρένο στον κοινωνικό αποκλεισμό των συνανθρώπων μας και να τους δίνονται ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική ζωή και τον εργασιακό βίο.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παρουσιάσει τη Σύμβαση Δωρεάς για τη χρηματοδότηση εκ μέρους των Σπυρίδωνα και Ντόροθυ Λάτση της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι τμήμα των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μουσειακές απαιτήσεις, αλλά και να συμβάλει στην αναζωογόνηση αυτής της περιοχής της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments