Πολιτική

Μητσοτάκης: Παλεύουμε στην πράξη τον φασισμό

Μητσοτάκης: Παλεύουμε στην πράξη τον φασισμό

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (EUROKINISSI/ΓΡΑΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

H ψήφος των ευρωεκλογών είναι ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης.

«Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές, στην καθιερωμένη του ανασκόπηση της εβδομάδας, μέσω facebook.

Ο πρωθυπουργός, στην αναφορά του στις Ευρωεκλογές που γίνεται στο τέλος του κειμένου του, αφού έχει αναφερθεί διεξοδικά σε μια σειρά θεμάτων, αναφέρει επίσης, πως «η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης».

«Αντίστροφα μετράμε πλέον για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μετά την προκήρυξη από τον Άρειο Πάγο των 31 τελικά κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην αναμέτρηση, αφήνοντας εκτός τους Σπαρτιάτες με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο έγκλειστος στις φυλακές, μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρει ακόμα ο πρωθυπουργός για τις Ευρωεκλογές.

Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά από τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα- Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός, όπου παραδόθηκε στην κυκλοφορία ένα τμήμα του, συνεχίζει με τους πόρους που διασφαλίστηκαν για στην αποκατάσταση της Θεσσαλίας και μιλά για την αποκατάσταση της Γέφυρας των Καλών Νερών στη Μαγνησία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται διεξοδικά στο «ΑΙΓΙΣ», «το μεγαλύτερο πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας που υλοποιείται στην Ελλάδα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αλλά και στην προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας για το φετινό καλοκαίρι: «Έχουμε διασφαλίσει περισσότερους πυροσβέστες, δασοκομάντος, αεροπλάνα και ελικόπτερα, οχήματα, συστήματα πυρανίχνευσης, drones επιτήρησης, ασθενοφόρα και νοσοκομεία εκστρατείας», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός στέκεται επίσης στο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω» που ξεκίνησε με τις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και συνεχίζεται με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ από τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αναφέρεται ακόμη στην Κάρτα του Αγρότη και στις τελευταίες επιχορηγήσεις του ΕΛΓΑ, ενώ στον χώρο της εκπαίδευσης επισημαίνει πως «το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας -αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργήσαμε το 2022- θα προσφέρει δύο αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για φοιτητές από το εξωτερικό από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025».

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, όπως λέει χαρακτηριστικά: «Με τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή προχωράμε σε έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΣΕ ύψους 25 εκ. ευρώ για το 2024 και 2025 για τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ζητήματα, αλλά και όχι μόνο. Ο ΟΣΕ, θυμίζω, από τον περασμένο Ιούλιο με τη Σύμβαση που υπέγραψε με το Δημόσιο -πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού- έχει πλέον ετήσια χρηματοδότηση 75 εκ. ευρώ (από 45 εκ. που ήταν) μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο λογοδοσίας και ελέγχου πεπραγμένων και επίτευξης στόχων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments