Πολιτική

Εξοπλιστικά και Ερντογάν στο ΚΥΣΕΑ

Εξοπλιστικά και Ερντογάν στο ΚΥΣΕΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [365629] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεκατρείς ημέρες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Την ώρα που τα κόμματα ανεβάζουν στροφές στο δρόμο για τις ευρωπαϊκές εκλογές, η κυβέρνηση καλείται να δώσει τον απαραίτητο χώρο και στα εθνικά θέματα, μέσα στο ασφυκτικό προεκλογικό χρονοδιάγραμμα, καθώς επίκειται το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δεκατρείς ημέρες από σήμερα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εθνικής Προστασίας και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Συμβουλίου θα κληθούν να εξετάσουν θέματα που αφορούν πρόσθετα εξοπλιστικά προγράμματα (σχετικά με πυραυλάκατους) και την αποστολή στρατευμάτων σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε συνέχεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στο Λονδίνο, θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκιά της πρόσφατης αναβολής της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αθήνα παρακολουθεί με προσοχή την προβληματική κατάσταση που έχουν πλθει οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να «παλεύει» επί τριάμισι χρόνια για ένα τετ α τετ με τον Τζο Μπάιντεν και με τον Λευκό Οίκο να μην βλέπει με καλό μάτι την εχθρική στάση του Τούρκου προέδρου έναντι του Ισραήλ, ούτε και την επιλογή του να συναντήσει προσφάτως τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Από τον Ερντογάν στην ακρίβεια Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας, η σημαντικότερη ανησυχία της κοινής γνώμης – η ακρίβεια – αποτελεί καθημερινό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ψώνια των νοικοκυριών για το Πάσχα και το υψηλό κόστος για όσους έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους.

Μάλιστα, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Βαρβάκειο αγορά για να συνομιλήσει με καταναλωτές και εμπόρους.

Ήδη, μετά το “καλάθι των νοικοκυριών”, τις στοχευμένες προσπάθειες για τη μείωση των τιμών στα ράφια και την αυξημένη επιβολή προστίμων, τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα “e-katanalotis” ως ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών, το e-katanalotis επιτρέπει στους πολίτες να αγοράζουν 30-40 προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν, να τα εισάγουν και να τα επιλέξουν και να τα συγκρίνουν από τα φθηνότερα έως τα ακριβότερα προϊόντα στα πέντε σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πιο κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα, οι πρώτες δοκιμές της υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης κατέγραψαν περιπτώσεις όπου η φθηνότερη και η ακριβότερη τιμή διέφεραν έως και 30%. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η τοποθέτηση αυτού του εργαλείου στα χέρια των καταναλωτών θα τονώσει τον ανταγωνισμό. Και αυτό γιατί διευκολύνει τη σύγκριση, αναγκάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, πολλές αλυσίδες καταστημάτων να μειώσουν τις τιμές τους, γεγονός που ωφελεί το αγοραστικό κοινό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments