Πολιτική

Αιφνιδιαστικά στην Αθήνα ο Έντι Ράμα

Αιφνιδιαστικά στην Αθήνα ο Έντι Ράμα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ / ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός πρωθυπουργός πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του.

Την Αθήνα επισκέπτεται εκτάκτως την Παρασκευή ο Αλβανός Πρωθυπουργός Εντι Ράμα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η επίσκεψη του Εντι Ράμα στην Αθήνα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Παρότι χαρακτηρίζεται ιδιωτική, θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια θα γευματίσει με τον Πρωθυπουργό παρουσία και του κ. Δένδια. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας δίνεται κυρίως επειδή καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμη για ανακοινώσεις.

Την Κυριακή 12 Μαΐου έχει προγραμματίσει ομιλία ο Eντι Ράμα στην Αθήνα προκειμένου να απευθυνθεί στην αλβανική διασπορά, σε μια χρονική στιγμή που απέχει λιγότερο από μήνα από τις κρίσιμες για την ελληνική κυβέρνηση ευρωεκλογές του Ιουνίου και, επιπλέον, συμπίπτει με την ημέρα κατά την οποία φυλακίστηκε έναν χρόνο πριν ο Φρέντι Μπελέρης, υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Θα απευθύνει κάλεσμα σε Αλβανούς που ζουν εδώ να επιστρέψουν στην πατρίδα ή και να επενδύσουν σε αυτήν, καθώς υπολογίζεται πως η αλβανική διασπορά στην Ελλάδα ξεπερνά τις 700.000 και διεθνώς τα 7 εκατομμύρια.

Στην Αθήνα ο Εντι Ράμα προσγειώνεται μία μέρα πριν, στις 11 Μαΐου, καθώς το μεσημέρι της επομένης θα απευθύνει ομιλία σε ένα κοινό 5.000 συμπατριωτών του, οι οποίοι θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην εγκατάσταση των ολυμπιακών ακινήτων στο Γαλάτσι. Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του Ράμα, με ορίζοντα τις αλβανικές εθνικές εκλογές, η οποία θα έχει τίτλο «Αναζωογόνηση της Διασποράς 2030» (Revitalization of Diaspora 2030) και σύνθημα «Περήφανοι για την Αλβανία». Επόμενη στάση του το Μιλάνο στις 26 Μαΐου.

Η συνάντηση με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους και ενδεχομένως, τον Έλληνας πρωθυπουργό γίνεται, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το συνυποσχετικό της προσφυγής της Ελλάδας και της Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η συνάντηση πρόκειται, επίσης, να γίνει για τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ τους και για τον καθορισμό των χωρικών υδάτων, στα 12 μίλια όπως επιδιώκει η Ελλάδα. Ό, τι έγινε δηλαδή με την Ιταλία, για το οποίο o κύριος Ράμα είχε δηλώσει ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments