Ελλάδα

Χριστός Ανέστη: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση [vid]

Χριστός Ανέστη: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369338] ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα.

Πιστοί βρέθηκαν στις εκκλησίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να λάβουν το Αγιο Φως και να ανταλλάξουν ευχές με αγαπημένα πρόσωπα.

Το Άγιο Φως σε όλη τη χώρα

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο αφίχθη στις 20:06 του Μ.Σαββάτου με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του μετέβη στα Ιεροσόλυμα ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση. Στην αποστολή μετείχαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για της Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μετέφερε με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων μεταφέρουν στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως στις ενορίες.

Παράλληλα, ξεκίνησε το ταξίδι του για ακόμη μία χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments