Πολιτική

Νέα Αριστερά: Χωρίς lifestyle αλλά με πολλές περιοδείες

Νέα Αριστερά: Χωρίς lifestyle αλλά με πολλές περιοδείες

Πηγή Φωτογραφίας: [366643] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Δώσε φωνή στο δίκιο σου", το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του νέου αριστερού σχηματισμού.

«Η Νέα Αριστερά θα είναι στο ευρωκοινοβούλιο» εκτιμά ο Αλέξης Χαρίτσης και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, μεταφέροντας το κλίμα που συνάντησαν στις περιοδείες των περασμένων ημερών σε αγορές της Αθήνας. Εχτές συνάντησαν δημοσιογράφους σε μεζεδοπωλείο της Κυψέλης, ενώ στελέχη αποκάλυψαν και τις αιχμές της προεκλογικής καμπάνιας που θα ξετυλιχτεί τις επόμενες ημέρες.

Πριν από ελάχιστα 24ωρα, στη Φωκίωνος Νέγρη, ο Αλέξης Χαρίτσης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, και μέλη της Νέας Αριστεράς συναντήθηκαν με δημοσιογράφους ενόψει των διακοπών. Ωστόσο, αυτές οι λίγες μέρες ξεκούρασης δεν θα είναι αρκετές, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Οι υποψήφιοι αναμένεται να περιοδεύσουν στους τόπους επίσκεψης, έστω και λίγο πιο χαλαρά, ενώ την Τετάρτη του Πάσχα θα ξεκινήσει το βασικό μενού της εκστρατείας προς την κάλπη ενόψει ευρωεκλογών.

Το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας είναι “Δώστε φωνή στο δίκιο σου”, το οποίο, όπως λένε στελέχη του κόμματος, αντιπροσωπεύει την πρωταρχική πολιτική βούληση της Νέας Αριστεράς. “Η κεντρική καμπάνια έχει τέσσερα βασικά σημεία: ακρίβεια, αναδιανομή εισοδήματος, ειρήνη και δικαιοσύνη, με τα Τέμπη φυσικά στην κορυφή”, τονίζει στενός συνεργάτης του Αλέξη Χαρίτση, προσθέτοντας πως “πυλώνας της καμπάνιας είναι οι προγραμματικές προτάσεις της Αριστεράς και όχι το lifestyle”.

Γι’ αυτό και η ηγεσία της Νέας Αριστεράς επισημαίνει, σε όλους τους τόνους, ότι το πολιτικό κριτήριο είναι η ανάγκη “να σταλεί ένα μήνυμα ισχυρής αποδοκιμασίας στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη”. Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει στους συνομιλητές του ότι επιδώκει “αυτά που λένε καθημερινά οι πολίτες στις αγορές να λέγονται και στην κάλπη”, με τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα της Νέας Αριστεράς στην κάλπη είναι καλά και ότι το νέο κόμμα θα έχει εκπρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο την επομένη των ευρωεκλογών.

Τα στελέχη του κόμματος δεν ξεχνούν, επίσης, να στρέφουν τα βέλη τους στο αντιπολιτευτικό ύφος που ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε: “Δεν αρκεί να εξηγήσουμε τι είναι λάθος. Το πρόβλημα είναι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και να ζήσουμε καλύτερα. Η Αριστερά δεν είναι απλώς ένα κίνημα διαμαρτυρίας. Αυτό που έχει σημασία για τη Νέα Αριστερά είναι οι θετικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο”.

Συζητώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τα ίδια στελέχη αναφέρουν πως “η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιστρέψει τους συσχετισμούς και να κερδίσει τον Μητσοτάκη”, ότι “χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση και πρέπει να είναι μια πολιτική πρόταση που να διαφέρει ριζικά από αυτή του πρωθυπουργού”. Η σοβαρή και αναποτελεσματική αντιπολίτευση “πρέπει να βασίζεται σε επιχειρήματα και στοιχεία και όχι σε επικοινωνιακές φωτοβολίδες και λαϊκιστικές σκοπιμότητες”.

Οι περιοδείες του κόμματος θα εκκινήσουν από την Τετάρτη του Πάσχα με εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών και υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός θα είναι τα νησιά, με τον Αλέξη Χαρίτση να επισκέπτεται την Κέρκυρα ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα βρεθεί στην Κώ, στη Νίσυρο, στη Ρόδο και στη συνέχεια στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στην Πάτρα. Για τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στο πρόγραμμα έχουν ήδη “τσεκαριστεί” η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόννησος ενώ επισκέψεις στελεχών και υποψηφίων θα γίνουν και στα νησιά των Κυκλάδων, στην Κρήτη, στην Βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι μέχρι τις ευρωκάλπες να μην έχει υπάρξει περιοχή της χώρας χωρίς παρουσία της Νέας Αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments