Πολιτική

Οι εκλογικοί στόχοι της Νέας Αριστεράς

Οι εκλογικοί στόχοι της Νέας Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [367977] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εκλογή ευρωβουλευτή και σαφές αριστερό αποτύπωμα.

Με κεντρική καμπάνια που ξεκινά την Τετάρτη του Πάσχα θα πορευτεί η Νέα Αριστερά στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και στόχο ένα αποτέλεσμα που θα την οδηγήσει με άνεση στην εκλογή ενός ευρωβουλευτή, κάτι για το οποίο στελέχη του κόμματος εμφανίζονται εξαιρετικά αισιόδοξα.

Ταυτόχρονα, η Νέα Αριστερά ελπίζει σε καλά αποτελέσματα προκειμένου να ενισχύσει την παρέμβασή της στην πολιτική σκηνή και να διασφαλίσει το ρόλο της ως καταλύτη για τις διαδικασίες αναδιαμόρφωσης στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της καμπάνιας, οι τέσσερις βασικές αιχμές της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος είναι: ακρίβεια, αναδιανομή εισοδήματος, ειρήνη και δικαιοσύνη, με αιχμή του δόρατος βέβαια την τραγωδία στα Τέμπη. Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Χαρίτση, στρέφοντας εμμέσως πλην σαφώς ένα βέλος κατά της σημερινής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, βασικός πυλώνας της καμπάνιας είναι οι προγραμματικές προτάσεις της Αριστεράς και όχι το lifestyle. Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας της Νέας Αριστεράς είναι “Δώστε φωνή στο δίκιο σου”.

Σε σχέση με τα άλλα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, πηγές της Νέας Αριστεράς επισημαίνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψει τους συσχετισμούς και δεν μπορούν να νικήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως εξηγούν, χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση και πολιτική πρόταση, η οποία πρέπει να είναι ριζικά αντίθετη με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επομένως, απαιτείται πολιτική σαφήνεια και ένα σαφές προοδευτικό ιδεολογικό πλαίσιο.

Όπως υποστηρίζουν, η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση πρέπει να βασίζεται σε επιχειρήματα και στοιχεία και όχι σε επικοινωνιακές φωτοβολίδες ή λαϊκιστικές σκοπιμότητες. Επισημαίνουν επίσης ότι για να είναι πειστική, πρέπει να αντλείται από την πραγματικότητα της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών, και το παράδειγμα της ανάπτυξης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έτσι, η ανάπτυξη είναι μεν αποδεκτή, αλλά ωφελεί λίγους και δεν επαρκεί για να καλύψει τις απώλειες που υπέστη η κοινωνία στα χρόνια της κρίσης.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυρίαρχη λογική της Νέας Αριστεράς είναι ότι χρειάζονται θετικές προγραμματικές προτάσεις και ότι δεν αρκεί να εξηγήσουμε τι φταίει. Με άλλα λόγια, πιστεύουν ότι το ζητούμενο είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση, ώστε η πλειοψηφία των πολιτών να ζήσει καλύτερα. “Η Αριστερά δεν είναι μόνο διαμαρτυρία. Αυτό που έχει σημασία για τη Νέα Αριστερά είναι οι θετικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο”, τονίζουν

Οι περιοδείες του κόμματος θα εκκινήσουν από την Τετάρτη του Πάσχα με εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών και υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός θα είναι τα νησιά, με τον Αλέξη Χαρίτση να επισκέπτεται την Κέρκυρα ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα βρεθεί στην Κώ, στη Νίσυρο, στη Ρόδο και στη συνέχεια στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στην Πάτρα. Για τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς στο πρόγραμμα έχουν ήδη “τσεκαριστεί” η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόννησος ενώ επισκέψεις στελεχών και υποψηφίων θα γίνουν και στα νησιά των Κυκλάδων, στην Κρήτη, στην Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments