Γεωπολιτικά

Η Ρωσία απειλεί να χτυπήσει βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά τις δηλώσεις Κάμερον

Η Ρωσία απειλεί να χτυπήσει βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μετά τις δηλώσεις Κάμερον

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Αυξανόμενη η συμμετοχή του Λονδίνου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να χτυπήσει βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τόσο «εντός όσο και πέρα από την Ουκρανία, εάν τα βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από το Κίεβο για να επιτεθεί στο έδαφός του.

«Οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας και πέραν αυτής θα μπορούσαν να είναι απάντηση στα ουκρανικά πλήγματα με τη χρήση βρετανικών όπλων στο έδαφος της Ρωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κρεμλίνο κάλεσε επίσης τον Βρετανό Πρέσβη στη Μόσχα «για να εκφράσει μια έντονη διαμαρτυρία» σε σχέση με τα πρόσφατα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

«Ο πρέσβης κλήθηκε να αναλογιστεί τις αναπόφευκτες καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών βημάτων του Λονδίνου και να αντικρούσει αμέσως τις πολεμικές προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών με τον πιο αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο», ανέφερε το υπουργείο.

Ο Κάμερον είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει το «δικαίωμα» να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσε η Βρετανία για να χτυπήσει τη Ρωσία εντός της δικής της επικράτειας.

«Η ρωσική πλευρά θεωρεί τα λόγια του Κάμερον ως απόδειξη σοβαρής κλιμάκωσης και επιβεβαίωση της αυξανόμενης εμπλοκής του Λονδίνου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Κιέβου», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα το Λονδίνο να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι άρχισε να προετοιμάζεται για ασκήσεις πυρηνικών όπλων, κατηγορώντας δυτικούς αξιωματούχους ότι κάνουν «προκλητικές δηλώσεις και απειλές» εμβαθύνοντας την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments