Πολιτική

Μητσοτάκης: Με θετική ατζέντα στις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης: Με θετική ατζέντα στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η ακρίβεια είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το σημαντικότερο ζήτημα.

Η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο, η ακρίβεια, που τα σκεπάζει όλα», σε αντιδιαστολή με το κυβερνητικό έργο, που έχει παραχθεί τους τελευταίους 9 μήνες, αποτελεί, ίσως, την καλύτερη απόδειξη ότι στο κυβερνητικό επιτελείο ο σημαντικότερος προβληματισμός είναι αυτή την ώρα, οι πληθωριστικές πιέσεις.

Η αύξηση των τιμών είναι αυτή που ουσιαστικά δεν επιτρέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού, των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων, πολύ περισσότερο δεν επιτρέπει να κυριαρχήσει στην εθνική συζήτηση η σειρά των αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δώσει μεταρρυθμιστικό τόνο.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε ορισμένες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που ξεκινούν από την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και φτάνουν μέχρι τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τον νέο δικαστικό χάρτη, ακόμη και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, η βία ανηλίκων και η οπαδική βία.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι ακριβώς να αναδείξει αυτές τις πολιτικές και να “υπενθυμίσει” στους πολίτες ότι οι αποφάσεις τους στην κάλπη των ευρωεκλογών θα στηριχθούν στις επιδόσεις της κυβέρνησης και θα επιβεβαιώσουν τη νομιμότητα της συνέχισής της.

Για το κυβερνητικό επιτελείο, η “ανάπτυξη” μιας πολιτικής ατζέντας κατά της τοξικότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή και, όπως επισημαίνουν, η τοξικότητα αποτελεί τη βάση του λόγου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία, με σταθερό στόχο την αύξηση των εισοδημάτων και τη μείωση της ανεργίας, παραμένει η βασική προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης, με βάση τις καλές επιδόσεις της, τα κονδύλια για την ανασυγκρότηση, την αύξηση του τουρισμού και τον ισχυρισμό ότι οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν και οι έλεγχοι στην αγορά θα φέρουν αποτελέσματα.

Στη συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αποφασιστικός για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και σφράγισε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με τη φράση “όσο ο ελληνικός λαός με εμπιστεύεται, δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία για τη δημοσιονομική σταθερότητα”.

Στόχος του επερχόμενου κυβερνητικού επιτελείου είναι να επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο επίκεντρο των ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε την αντιπαράθεση στην Ευρώπη τόσο σε συνεντεύξεις όσο και σε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ζητώντας «όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή σε μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, η οποία τελικά φορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, καθώς αυτά που θα αποφασιστούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα έχουν επιπτώσεις και εντός της πατρίδας μας», αναφέροντας την αμυντική πολιτική στην οποία θα πρέπει να κινητοποιήσουμε περισσότερο ευρωπαϊκούς πόρους, την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Στο εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Μητσοτάκης απαντά στις βολές της αντιπολίτευσης σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι η κριτική από τα δεξιά, όπου ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι προσπάθειες κάποιων να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό κλίμα στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα έπεσαν στο κενό. Το άλλο είναι κυρίως κατά των υψηλών τόνων που χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου ο πρωθυπουργός ζητεί να διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος “με ηρεμία και νηφαλιότητα” και κάνει λόγο για “πολύ έντονα σημάδια εκτροπής από άλλα κόμματα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments