Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: “Πετούν” οι ερυθρόλευκοι! Οι θέσεις που ανέβηκε σε μόλις 2 μήνες

Βαθμολογία UEFA: “Πετούν” οι ερυθρόλευκοι! Οι θέσεις που ανέβηκε σε μόλις 2 μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: [369418] EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός είναι σε πελάγη ευτυχίας

Ο Ολυμπιακός είναι σε πελάγη ευτυχίας μετά την ιστορική πρόκρισή του στον τελικό του Europa Conference League, επιτυχία που έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζει συνεχώς έδαφος και στο ranking της UEFA, έχοντας καταφέρει πλέον να ανέβει πέντε θέσεις μέσα σε δύο μήνες και στον τελικό μπορεί να τις κάνει έξι.

Ο Ισπανός, ο οποίος πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη, άρχισε να βελτιώνει σταδιακά τους Ερυθρόλευκους και από τη στιγμή που δεν ήρθε η κατάρρευση μετά το 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά η επική ανατροπή-πρόκριση με το 6-1 της ρεβάνς, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε σε μια ομάδα που ήταν έτοιμη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, όλους τους αντιπάλους που βρέθηκαν στον δρόμο του προς τον τελικό της OPAP Arena, γράφοντας ιστορία. Και όσο έγραφε και γράφει ιστορία, βελτίωνε και βελτιώνει και τη θέση του στην ευρωπαϊκή βαθμολογία.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν στην 50ή θέση του ranking της UEFA μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους στον όμιλο του Europa League αλλά μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος σταμάτησε η πτώση και άρχισε η άνοδος: Από τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Μάρτιο κι έπειτα ο Ολυμπιακός έχει πάρει 10.000 πόντους, έφτασε στους 15.000 τη φετινή σεζόν και από την 50ή θέση στο ranking πήγε πλέον στην 45η. Και μπορούν και πιο ψηλά.

Αν στις 29 Μαΐου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ομάδα του Πειραιά κατακτήσει το Europa Conference League στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση, θα ανέβει στην 44η θέση, προσπερνώντας τη γαλλική Λιλ που βρίσκεται προς το παρόν εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments