Πολιτική

Από το Σύνταγμα στο Γαλάτσι: “Κλείδωσε” η επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Από το Σύνταγμα στο Γαλάτσι: “Κλείδωσε” η επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προτιμούσε ανοικτό χώρο για την ομιλία του.

Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έλυσε τελικά τον γόρδιο δεσμό για τον χώρο που θα φιλοξενήσει την συγκέντρωση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 12 Μαΐου.

Με την πρεσβεία της Αλβανίας να αναζητά τον κατάλληλο χώρο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την πλατεία Κοτζιά, μέχρι και την… πλατεία Συντάγματος, τελικώς στο κλειστό Christmas Theater στο Γαλάτσι θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών στη γείτονα το 2025, αν και αρχικώς ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Μαρκόπουλος είχε αντιταχθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Προηγήθηκε ένα οργιώδες παρασκήνιο, με την κυβέρνηση να μην κρύβει την ενόχλησή της για τη σκοπιμότητα της έλευσης του Έντι Ράμα στην πρωτεύουσα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να κάνει γνωστό ότι μόλις στις 7 Μαΐου οι αρχές των Τιράνων ενημέρωσαν το υπουργείο Εξωτερικών για την προεκλογική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Έντι Ράμα, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στους ομοεθνείς του που ζουν στην Ελλάδα 10.30-11.00 το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει την επιστολική ψήφο, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τα ονόματα 20 Αλβανών που έχουν διακριθεί στη χώρα μας, ο καθένας στο δικό του τομέα, πρόσωπα τα οποία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Ο Έντι Ράμα αναμένεται να μιλήσει για την Αλβανία του 2030 εστιάζοντας στην προοπτική ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο διπλωματικοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι για το εάν τελικά θα κάνει κάποια νύξη στο θέμα Μπελέρη. Η ανάρτηση που έκανε πάντως στο Χ δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να ανεβάσει τους τόνους, φτάνει όμως να αποδειχθεί στην πράξη.

Ο Έντι Ράμα μίλησε με θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους στηλιτεύοντας ωστόσο τη στάση της αντιπολίτευσης για τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του.

Σημειώνεται ότι φωτογραφίες από την πρώτη φορά που είχε επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα το 2006 ανάρτησε χθες στο Facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα και της ομιλίας.

Απευθυνόμενος στα μέλη της αλβανικής κοινότητας που θα τον υποδεχθούν στο κλειστό του Γαλατσίου μεθαύριο, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανάρτησε χθες δύο φωτογραφίες του από την προηγούμενη έλευσή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει μέσα σε 18 χρόνια, αλλά τα δύο πιο σίγουρα πράγματα που σχετίζονται με αυτές τις φωτογραφίες είναι ότι δεν μου έχει απομείνει ούτε μια μαύρη τρίχα και ότι αφού διέσχισαν τη θάλασσα με τα πόδια, όπως οι αδάμαστοι ταξιδιώτες των αρχαίων ιστοριών, οι Αλβανοί της Ελλάδας είναι σήμερα μια ιστορία εθνικής υπερηφάνειας, ευρωπαϊκής ιθαγένειας και αδιαμφισβήτητης επιτυχίας» σημείωσε στην ανάρτησή του χαιρετίζοντας την αλβανική κοινότητα της Ελλάδας. Παράλληλα θύμισε ότι το 2006 είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα την πρώτη συνάντησή του με μέλη της Αλβανικής κοινότητας, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments