Πολιτική

Ανδρουλάκης: Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Ανδρουλάκης: Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Κυριάκο Ταταρίδη και την περιοδεία του στο κέντρο, δήλωσε πως βλέπει διάχυτη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα Γρεβενά ήταν, το πρωί, ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης Κυριάκο Ταταρίδη και την περιοδεία του στο κέντρο, δήλωσε πως βλέπει διάχυτη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η παράταξή μας εδώ από τη Δυτική Μακεδονία στέλνει ένα μήνυμα νίκης. Αλλά νίκη για εμάς είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Και το πρώτο θέμα το οποίο συζητάμε στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε πώς είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα είναι ο πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοπτικής όλων των Ελλήνων. Επίσης μια ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική.

«Αυτό που συναντώ και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς είναι ότι οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους. Και εδώ το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και το ξαναλέω. Προτεραιότητα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να αντιμετωπίσουμε το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε ότι τρεις φορές κατέθεσε τροπολογία για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και τις τρεις φορές το αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες.

«Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε όλα τα κόμματα -και εμείς έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε- για να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Δεν μπορεί να εκπλήσσεται η ελληνική κυβέρνηση. Το όνομα του κομματικού συνασπισμού στη γειτονική χώρα με τον οποίο κατέβηκαν υποψήφιοι, ήταν “Η δική μας Μακεδονία”. Άρα, το όνομα του συνασπισμού του VMRO ενέχει τον αλυτρωτισμό».

Ειδικά για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς η συμφωνία δεν έχει μηχανισμό εποπτείας τής εφαρμογής της, με αποτέλεσμα σήμερα «ακραία εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα να προσπερνούν τη συμφωνία, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας τη σέβονται».

Επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα, η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός αυτών των κομμάτων κάτω από το όνομα “η δική μας Μακεδονία”».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι δεν μπορούν να έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα επειδή θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. «Θα βγουν και θα πουν: “ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων”. Άρα, αυτό που προτείνει ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν γίνεται εμείς να έχουμε μία συμπεριφορά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη συμφωνία αυτή -όλα τα κόμματα, ακόμη και αυτά που δεν την ψήφισαν, όπως το ΠΑΣΟΚ- και τα κόμματα της γειτονικής χώρας και ιδιαίτερα τα κυβερνόντα να δείχνουν απόλυτη ασέβεια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με τους πολιτικούς στόχους ενόψει ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωπαϊκών εκλογών. Θα έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών μας. Όταν οι άλλοι πέφτουν, το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του. Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 9ης Ιουνίου σημαίνει, σε πρώτη φάση, ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και, σε δεύτερη φάση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments