Διεθνή

Ισραηλινές όμηροι με αίματα κακοποιούνται από τη Χαμάς-Βίντεο σοκ [vid]

Ισραηλινές όμηροι με αίματα κακοποιούνται από τη Χαμάς-Βίντεο σοκ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το βίντεο καταγράφηκε από τις κάμερες σώματος των ενόπλων της Χαμάς και έχει διάρκεια 3:10 λεπτά

Το βίντεο καταγράφηκε από τις κάμερες σώματος των ενόπλων της Χαμάς και έχει διάρκεια 3:10 λεπτά

Οικογένειες Ισραηλινών ομήρων στα χέρια της Χαμάς έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη ένα σκληρό βίντεο που δείχνει την κακομεταχείριση που υπέστησαν γυναίκες οι οποίες κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που υπομένουν» τονίζουν οι οικογένειες για τις πέντε γυναίκες στρατιώτες τις οποίες βλέπουμε στο βίντεο να τις απειλούν τρομοκράτες της Χαμάς υπό την απειλή όπλων.

Το βίντεο δείχνει τη σύλληψη πέντε γυναικών από τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν οι τελευταίοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Ναχάλ Οζ, στο νότιο Ισραήλ.

Όλες είναι εμφανώς σοκαρισμένες, δύο μάλιστα έχουν αίματα στο πρόσωπο και στα ρούχα τους. «Πάρε φωτογραφίες», λέει κάποιος. Μετά τις βάζουν να καθίσουν στο πάτωμα και τους λένε ότι «τα αδέλφια μας σκοτώθηκαν εξαιτίας σας. Θα σας σκοτώσουμε».

«Αυτές είναι οι κοπέλες που μπορούν να μείνουν έγκυες», λέει κάποιος. Μετά, πάντα υπό την απειλή όπλων τις φορτώνουν σε ένα τζιπάκι.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερες σώματος που φορούσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς εκείνη την ημέρα, καθώς επιτέθηκαν στη βάση κοντά στη μεθόριο με τη Γάζα.

Πρόκειται για την Λίρι Αλμπάγκ, την Καρίνα Αρίεβ, την Αγκάμ Μπέργκερ, την Ντανιέλα Γκλιμπόα και την Νάαμα Λέβι.

Οι οικογένειες αναφέρουν ότι «το ενοχλητικό βίντεο είναι η πραγματικότητα της Αγκάμ, της Ντανιέλα, της Λίρι, της Νάαμα, της Καρίνα και άλλων 123 ομήρων εδώ και 229 ημέρες. Το βίντεο είναι μια απόδειξη της αποτυχίας του έθνους να φέρει πίσω τους ομήρους, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και 229 ημέρες. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να σπαταλήσει ούτε μια στιγμή ακόμη – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!»

Μέχρι σήμερα και οι πέντε γυναίκες είναι σε ομηρεία. Είχαν απαχθεί και άλλες δύο γυναίκες, από τις οποίες μία απελευθερώθηκε και άλλη μία δολοφονήθηκε από τη Χαμάς, η σορός της οποίας επαναπατρίστηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments