Πολιτική

Ακρίβεια με σφραγίδα Μητσοτάκη καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ακρίβεια με σφραγίδα Μητσοτάκη καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε από το επιχείρημα ότι “η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και προσωρινή” στο “αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ακρίβεια αλλά η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει αν και όχι με την αποτελεσματικότητα που ήθελε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και απάντησε στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι η μείωση δεν περάσει στον καταναλωτή και ότι δεν έχει αποδώσει σε χώρες όπως η Ισπανία που εφαρμόστηκε. Ωστόσο δεν απάντησε στην βασική κατηγορία από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ότι παρότι ο “πληθωρισμός απληστίας” είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια γιατί δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν μηχανισμοί εποπτείας για τα ολιγοπώλια και η κυβέρνηση αρνείται το πρόβλημα και την φορολόγηση των υπερκερδών.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν πως ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ψεύδεται, ότι η ακρίβεια στη χώρα μας είναι υψηλή και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών χαμηλό, και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την κύρια ευθύνη για αυτό. Ο Σωκράτης Φάμελλος επέκρινε την “ακρίβεια Μητσοτάκη” και κέντρωσε την επίθεσή του σε θέματα κράτους δικαίου και λειτουργίας των θεσμών. Ζήτησε, δε, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την προανακριτική για τα Τέμπη και υπερασπίζεται τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική σε θέματα οικονομίας και ποιότητας της δημοκρατίας , κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για νεοφιλελεύθερες απόψεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της ΕΕ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος απάντησε αναλυτικά στα επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία, επιτέθηκε εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, για το φορολογικό του αλλά και για το λάιφ στάιλ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέβασε τους τόνους προσωπικά προς τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Πιο ειδικά, σχολιάζοντας στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι «ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης υψηλό» αλλά «απέφυγε να πει ότι αυτός ο ρυθμός είναι με δανεικά». «Οι επόμενες γενιές θα πληρώσουν την ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη με 50 δισ. συν τα τοκοχρεολύσια, χρέη», συμπλήρωσε.

Για την επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «ως ένα βαθμό μπορεί να την επιδοκιμάσει κάποιος» αλλά «εσωτερική οικονομική πολιτική με επιστολές εξωτερικού δεν γίνεται». «Δεν φταίει η Φον ντερ Λάιεν που έχουμε ακριβά καύσιμα, φταίει η κυβέρνησή σας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την πρότασή του για επαναφορά του αδικήματος της αισχροκέρδειας σε κακούργημα από πλημμέλημα, επισημαίνοντας ότι «το πρόστιμο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η φυλακή το προλαμβάνει».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι δεν έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, «γιατί δεν έχουμε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση» καθώς και ότι «στο μυαλό των ξένων η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απελπιστική». Αυτή η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος του ζήτησε να του φέρει το σχετικό απόσπασμα.

Ακόμη και ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός ανέβασε τους τόνους κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για την οικονομία όσο και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και έβαλε συγκεκριμένα ερωτήματα για την συνάντηση με τον τον Ταγίπ Ερντογάν και αν συζήτησε για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. “Οδηγείτε την χώρα σε γεωπολιτική καταστροφή” είπε ο κ. Νατσιός και πρόσθεσε ότι “δεν γλιτώνετε το μαύρο και δεν θα ξεχάσει ο λαός το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφυλους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments