Πολιτική

Συνέδριο Εconomist: Βολές Φαραντούρη κατά κυβέρνησης για τα καρτέλ

Συνέδριο Εconomist: Βολές Φαραντούρη κατά κυβέρνησης για τα καρτέλ

Πηγή Φωτογραφίας: ] 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 4η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Νικόλας Φαραντούρης απ' το συνέδριο Επιχειρηματικότητας εξαπέλυσε βολές και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση.

«Τα καρτέλ των μεγάλων πολυεθνικών νέμονται τον πλούτο αυτού του τόπου και είναι το σαράκι που κατατρώει την ελληνική οικονομία και κρατάει τις τιμές ψηλά. Εμείς θέλουμε στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και πάταξη των καρτέλ και αυτό ισχύει για όλους τους τομείς» δήλωσε ο καθηγητής Ευρωπαϊού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού συνεδρίου επιχειρηματικότητας του Econnomist.

Απ’ το βήμα του Συνεδρίου εξαπέλυσε βολές και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, παρουσία του τέως προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και των προέδρων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας»

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής κρίσης ανέφερε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ωστόσο στην Ελλάδα ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι ΜμΕ πρέπει να συγχωνευθούν ή να εξαγοραστούν από μεγάλες πολυεθνικές αν θέλουν να επιβιώσουν. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας και απαλλαγή απ’ τα καρτέλ που τις στραγγαλίζουν».

Κατονόμασε τα καρτέλ ως την αιτία της ακρίβειας σήμερα και ζήτησε η κυβέρνηση να σταματήσει να χρηματοδοτεί απ’ το Ταμείο Ανάπτυξης πολυεθνικές που δεν έχουν ανάγκη χρηματοδότησης και να εστιαστεί στην καινοτομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ζήτησε επίσης απ’ τη κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερη ευελιξία και πόρους λόγω της κλιματικής κρίσης τόσο σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όσο και σε σε σχέση με άλλους κλάδους όπως η βιομηχανία ή ο τουρισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments