Πολιτική

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Εκλογές το 2027» – Οι Έλληνες θα αποφασίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ε.Ε

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Εκλογές το 2027» – Οι Έλληνες θα αποφασίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ε.Ε

Πηγή Φωτογραφίας: [387042] 16ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Μήνυμα με πολιτικές προεκτάσεις από το συνέδριο της ΝΔ – Αναφορές σε Κύπρο, Ευρώπη και… Eurovision

Σε μια παρέμβαση με έντονο πολιτικό συμβολισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα για τον εκλογικό ορίζοντα της κυβέρνησης, μιλώντας στο 16ο συνέδριο της Νέα Δημοκρατία που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κύπρος Νίκος Χριστοδουλίδης, συνδύασε πολιτικά μηνύματα, γεωπολιτικές αναφορές αλλά και στιγμές χαλαρού κλίματος, σχολιάζοντας με χιούμορ ακόμη και τη Eurovision Song Contest.

«Είμαι σίγουρος ότι η αμοιβαία στήριξη στη Eurovision θα συνεχιστεί και σήμερα», είπε γελώντας, προκαλώντας χειροκροτήματα και χαμόγελα στο ακροατήριο.

«Οι Έλληνες θα αποφασίσουν το 2027»

Η πιο ηχηρή αποστροφή της ομιλίας του ήρθε όταν αναφέρθηκε στην ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2027.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά:«Η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2027. Σίγουρα οι Έλληνες στις εκλογές του 2027 θα επιλέξουν ποια κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε αυτήν τη σημαντική υποχρέωση».

Η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύεται ως σαφές πολιτικό στίγμα ότι ο εκλογικός κύκλος παραμένει προγραμματισμένος για το 2027, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Μήνυμα στήριξης προς την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, κάνοντας αναφορά στη στήριξη που παρείχε η Αθήνα κατά την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Όπως είπε, η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο ήταν μια «αυτονόητη ενέργεια στήριξης», η οποία ανέδειξε –όπως σημείωσε– πως οι δεσμοί των δύο χωρών είναι πλέον ισχυρότεροι από ποτέ.

Παράλληλα, έστειλε νέο μήνυμα για το Κυπριακό:«Θα είμαστε πάλι παρόντες για να κλείσει επιτέλους αυτή η πληγή».

Ευρωπαϊκή ατζέντα και πολιτικός συμβολισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης τον Νίκος Χριστοδουλίδης για την επικείμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κύπρο, συνδέοντας την κοινή πορεία Αθήνας και Λευκωσίας με τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει να αναδείξει μια εικόνα πολιτικής σταθερότητας και διεθνούς αξιοπιστίας, την ώρα που η συζήτηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει στο πολιτικό παρασκήνιο.

Το μήνυμα πίσω από τις λέξεις

Η αναφορά του πρωθυπουργού στις εκλογές του 2027 μόνο τυχαία δεν θεωρείται. Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας και φημών για πιθανές πολιτικές εξελίξεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα θεσμικής συνέχειας, σταθερότητας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο