Ελλάδα

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινά η μάχη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση [vid]

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινά η μάχη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από 1ο Γενικό Λύκειο του Πύργου Ηλείας, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023. Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη αυτή περίοδος, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να είναι ενημερωμένοι για τα βασικά σημεία της διαδικασίας εξέτασης

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου, η «μάχη» των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2024 για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ενώ η σειρά των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ακολουθεί μεθαύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου. Φέτος, 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση περιμένουν τους υποψηφίους, οι οποίοι θα δώσουν τον δικό τους αγώνα για να πετύχουν τους στόχους τους.

Καθώς πλησιάζει η κρίσιμη αυτή περίοδος, είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να είναι ενημερωμένοι για τα βασικά σημεία της διαδικασίας εξέτασης, διασφαλίζοντας ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των γραπτών δοκιμασιών.

Η «μάχη» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ξεκινά με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ για τα ΓΕΛ η πρώτη δοκιμασία θα είναι το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 08:30, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Πανελλήνιες 2024: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Μαζί τους οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Στιλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.
  • Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
  • Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Πανελλήνιες 2024: Τα… απαγορευμένα

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
  • Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
  • Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Τι ισχύει για τα κινητά

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες του τετραδίου που θα τους δοθεί με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν υποψήφιο, αφού οι σελίδες του τετραδίου έχουν θεωρηθεί επαρκείς για τις απαντήσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία φύλλα του τετραδίου τους ως πρόχειρο, αφού αναγραφεί σαφώς η ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο. Οι σελίδες αυτές σε καμία περίπτωση δεν βαθμολογούνται.

Επιπλέον, κατά την αναγραφή των ονομαστικών τους στοιχείων στην αρχή της εξέτασης όσο και κατά την αναγραφή των απαντήσεων, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να διπλώνουν τα εξώφυλλα του τετραδίου τους ή να τσαλακώνουν το τετράδιο.

Τέλη Ιουνίου τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments