Τεχνολογία

Meta: Δεν θα λανσάρει τις AI λειτουργίες στην Ευρώπη

Meta: Δεν θα λανσάρει τις AI λειτουργίες στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: A smartphone with Facebook's logo is seen in front of displayed Facebook's new rebrand logo Meta in this illustration taken October 28, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

«Οι κανόνες της Ε.Ε. θα υποβάθμιζαν την εμπειρία χρήσης»

Οι χρήστες της Meta στην Ευρώπη δεν θα έχουν, τουλάχιστον όχι σύντομα, πρόσβαση στις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η Meta ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, επειδή οι αυστηροί κανονισμοί της Ε.Ε. για την προστασία της ιδιωτικής ζωής οδηγούσαν σε «υποβάθμιση της εμπειρίας χρήσης».

Η μητρική εταιρεία του Facebook, ανέφερε ότι είναι «απογοητευμένη» από το αίτημα της Eπιτροπής Προστασίας Δεδομένων (DPC) «να καθυστερήσει η εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων μας χρησιμοποιώντας δημόσιο περιεχόμενο που μοιράζονται ενήλικες στο Facebook και το Instagram», προσθέτοντας ότι είναι ένα «μεγάλο βήμα προς τα πίσω για την ευρωπαϊκή καινοτομία».

«Δεσμευόμαστε να φέρουμε το Meta AI, μαζί με τα μοντέλα που το τροφοδοτούν σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Αλλά, χωρίς να συμπεριλάβουμε τοπικές πληροφορίες θα υποβαθμίζαμε την εμπειρία που προσφέρουμε στους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε σε θέση να λανσάρουμε το Meta AI στην Ευρώπη», ανέφερε η εταιρεία.

Χαρούμενες οι ρυθμιστικές αρχές

Από την πλευρά τους οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δεν φάνηκαν να επηρεάζονται από τους ισχυρισμούς της Meta για «βήματα προς τα πίσω». «H PDC χαιρετίζει την απόφαση της Meta να διακόψει τα σχέδιά της να εκπαιδεύσει το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της, χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που μοιράζονται ενήλικες στο Facebook και το Instagram, σε όλη την Ε.Ε.», ανέφερε η Κομισόν σε δελτίο Τύπου της.

H Meta δέχεται έντονες πιέσεις στην Ευρώπη σχετικά με την αρχική της πρόθεση να χρησιμοποιήσει δημόσιο περιεχόμενο να να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της. Νωρίτερα μέσα στο μήνα μια ευρωπαϊκή ομάδα υπεράσπισης της ιδιωτικής ζωής ζήτησε να σταματήσουν τα σχέδια της μητρικής εταιρείας του Facebook.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments