Ελλάδα

Ποια νησιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων από το εξωτερικό

Ποια νησιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων από το εξωτερικό

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Επενδυτές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία έχουν στο μικροσκόπιό τους νησιά της χώρας μας

Αυξάνεται το ενδιαφέρον Αμερικανών, Ολλανδών, Γάλλων, Γερμανών, Σέρβων και Τούρκων για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας σε κάποιο νησί, με τις Κυκλάδες και τον Αργοσαρωνικό να εμφανίζουν μάλιστα μεγαλύτερη ζήτηση από πέρυσι.

Στη λίστα με τα πιο ακριβά νησιά για αγορά κατοικίας βρέθηκαν η Μύκονος στις Κυκλάδες, οι Παξοί στα Επτάνησα, η Σκιάθος στις Σποράδες, η Ύδρα στον Αργοσαρωνικό, η Πάτμος στα Δωδεκάνησα, η Ικαρία στο Βόρειο Αιγαίο και τα Χανιά στην Κρήτη. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όσον αφορά αυτούς που αναζητούν για αγορά κατοικία με λιγότερο από 2.000 ευρώ το τετραγωνικό, νησιά όπως η Σκόπελος, η Σαλαμίνα, η Ρόδος, η Κως, η Χίος, η Κρήτη (Νομοί Ρεθύμνου και Λασιθίου) καθώς και η Εύβοια έχουν διαθέσιμα ακίνητα.

Επενδυτές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία έχουν στο μικροσκόπιό τους τις Κυκλάδες, με πιο δημοφιλή νησιά την Πάρο, τη Σύρο, τη Νάξο και τη Μύκονο.

Αυξημένη είναι η ζήτηση και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, με πιο δημοφιλές νησί την Αίγινα

Στην Πάρο η μεγαλύτερη ζήτηση για αγορά κατοικιών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. Στη Σύρο αναζητούν κατοικίες προς πώληση υποψήφιοι αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Στις Σποράδες η Σκιάθος βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ οι επενδυτές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Αυξημένη είναι η ζήτηση και στα νησιά του Αργοσαρωνικού, με πιο δημοφιλές νησί την Αίγινα, ενώ οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στον Αργοσαρωνικό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Όσο για τα Επτάνησα, εκτός των Ελλήνων, ενδιαφέρον εκφράζουν Σέρβοι, Ολλανδοί, Αυστραλοί και Ισραηλινοί.

Στα Δωδεκάνησα η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων από τους ξένους, ενώ οι Ελληνες αναζητούν κατοικίες και στην Κάλυμνο. Στο Βόρειο Αιγαίο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Σάμο και την Ικαρία και προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Για τη Λέσβο και τη Χίο έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Αυστραλία.

Στην Κρήτη, ο Νομός Χανίων έχει κερδίσει το ενδιαφέρον Αμερικανών, Γερμανών, Βρετανών, Καναδών, Ισραηλινών και Ολλανδών. Τέλος, στην Εύβοια έντονη είναι η ζήτηση από Έλληνες και ξένους επενδυτές, με τις περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες να προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments