Πολιτική

Ένταση για την «Αυγή» και… mea culpa από τον Στέφανο Κασσελάκη [vid]

Ένταση για την «Αυγή» και… mea culpa από τον Στέφανο Κασσελάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370560] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε μαζί τους

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εργαζόμενοι της «Αυγής», όπου αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.

Όταν εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης του ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση που ελήφθη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο, ενώ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν τους επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας.

«Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο.

Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει», του είπα οι εργαζόμενοι με τον ίδιο να απαντά:

«Η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος».

Τότε, ένας εκ των εργαζομένων παρενέβη λέγοντας:

«Η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο», με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: «Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον εργαζόμενο να του λέει: «Έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτά να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η Αυγή και το Κόκκινο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε μαζί τους.

«Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments