Πολιτική

Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου

Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου

«Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω λευκό ή άκυρο»

Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από την προεδρία του κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου – Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω λευκό ή άκυρο».

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εντάσεις αλλά και συγκρόυσεις μηχανισμών και στρατών,τα οποία τραυματίζουν πάρα πολύ τη συνοχή της παράταξης», δήλωσε, η πρώην υπουργός.

Αποσύρεται η Μιλένα Αποστολάκη από την κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

«Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, γνωστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την απόσυρσή της από την κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Μιλένα Αποστολάκη τονίζει πως «αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια. Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντοτε, πριν από τους επίδοξους ηγέτες, χρειαζόμαστε θεματοφύλακες της διαδρομής μας. Της ενότητας και της προοπτικής μας».

Η ανακοίνωση της Μιλένας Αποστολάκη

Φίλες και φίλοι,Στην πολιτική δεν μπήκα για να την κάνω επάγγελμα.Μπήκα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο μετη συλλογική προσπάθεια.Κι όποτε ένιωσα ότι πρέπει να κάνω ένα βήμα μπροστά, να πάρω ευθύνη γιατους ανθρώπους γύρω μου, το έκανα.Έτσι και τώρα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.Μαζί με όλους εσάς που συναντηθήκαμε και μοιραστήκαμε κοινές ιδέες και αγωνίες, έκανα και κάνω μια μεγάλη προσπάθεια για να δυναμώσουμε την παράταξη.

Στη Βουλή, στους κοινωνικούς χώρους, στις γειτονιές δίνω μαζί σας τις μάχεςμου για την πατρίδα μας.Πίστευα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναιένας κόμβος όπου διασταυρώνονται κοινωνικές δυνάμεις, προοδευτικές ιδέες,και πράξεις που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων.Και αγωνίζομαι για να είναι μαχητικό και ρωμαλέο.Φίλες και φίλοι,Το βράδυ των ευρωεκλογών κάποιοι έθεσαν θέμα ηγεσίας. Δεν ήμουν απόαυτούς.Όταν όμως και ο πρόεδρος ασπάστηκε αυτή τη λογική, έκρινα ότι η διαδικασίααυτή δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα. Και δήλωσα παρούσα.

Αυτός ήταν ο στόχος της υποψηφιότητάς μου. Να πολιτικοποιήσουμε τηδιαδικασία εκλογής. Να αναζητήσουμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω.Οφείλουμε να συγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο απέναντι στηναλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μια Ελλάδα με ευκαιρίες για όλους, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Και γι’ αυτό πρότεινα ένα ΠΑΣΟΚ που θαλειτουργεί συλλογικά . Με ολιγομελή όργανα, που θα νομιμοποιούν τις πολιτικές μας αποφάσεις και θα ενδυναμώνουν την ηγεσία.Σήμερα ακούω την αγωνία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να μη μετατραπεί μιαεκλογική διαδικασία σε μάχη αντιπάλων και σύγκρουση στρατών. Να μην αμφισβητηθεί εκείνη η ηθική γραμμή σύνδεσης που οφείλει να κυριαρχεί σε κάθε εσωκομματική αναμέτρηση. Βλέπω με αυξανόμενη ανησυχία να κυριαρχούν προσωπικές συγκρούσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της παράταξης.Και είμαι αποφασισμένη, με τις δυνάμεις που διαθέτω, να σταθώ απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη.

Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Γι’ αυτό, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια. Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι πάντοτε, πριν από τους επίδοξους ηγέτες, χρειαζόμαστε θεματοφύλακες της διαδρομής μας. Της ενότητας και της προοπτικής μας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που με στήριξαν και αγκάλιασαν την υποψηφιότητά μου. Και να τους διαβεβαιώσω ότι η κοινή μας προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Αντίθετα, τώρα αρχίζει. Στις 14 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βγει τραυματισμένο. Και για αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

04.12.2025 | 23:05

Εβδομαδιαία Αστρολογία 1-7 Δεκεμβρίου 2025

04.12.2025 | 23:01

Η Πανσέληνος Υπερπανσέληνος σου στους Διδύμους – Moonscope 4 Δεκεμβρίου 2025

04.12.2025 | 22:45

ΔΥΠΑ: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! Πρόσκληση Υποψηφίων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

04.12.2025 | 22:22

Ο Άδωνις θωρακίζει το ΕΣΥ με 196 κρίσιμες προσλήψεις

04.12.2025 | 22:20

ΔΥΠΑ: Βγήκαν ΤΩΡΑ οι πληρωμές— Δες αναλυτικά ποιοι παίρνουν λεφτά και πόσα!

04.12.2025 | 22:00

Κασσελάκης κατά Τσίπρα: «Αλλαγή; Εγώ είδα μόνο την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ»

04.12.2025 | 21:44

Έλενα Κρεμλίδου: «Με εκβίασαν με φωτογραφίες που είχα μοιραστεί με συντρόφους μου όσο ήμουν ανήλικη»

04.12.2025 | 21:40

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 150 πρώην εργαζομένων

04.12.2025 | 21:44

Έλενα Κρεμλίδου: «Με εκβίασαν με φωτογραφίες που είχα μοιραστεί με συντρόφους μου όσο ήμουν ανήλικη»

04.12.2025 | 19:57

Παναγιώταρου: “Ο γάμος είναι όμορφος, αλλά θέλει σκέψη και σιγουριά” – Τι λέει για το ενδεχόμενο νέου γάμου

04.12.2025 | 16:02

"Λιώνει" από έρωτα ο Μπισμπίκης: Θέλω μια φωλιά στην Κρήτη για να αράζω με τη Δέσποινα

04.12.2025 | 15:11

Νένα Μεντή: «Έχασα τρία παιδιά από τοξόπλασμα, έφαγα κρέας από ταβέρνα που μάλλον το είχε γλύψει γάτα»

04.12.2025 | 13:02

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ξεκαθαρίζει: “Δεν είμαι αυτό που νομίζετε” – Απαντά στις φήμες για τη σεξουαλικότητά του

04.12.2025 | 10:09

Αντώνης Ρέμος για Παντελή Παντελίδη: «Λένε διάφορες μ@λ@@κ@@ς, για εμένα ήταν πάντα...»

04.12.2025 | 01:11

Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με κακοποίησε σεξουαλικά στα 11 – Το γνώριζε η μητέρα μου»

04.12.2025 | 01:02

Συρίγος για Τούνη: «Είναι δυνατόν μετά από 8 χρόνια, να παλεύει να αποδείξει ότι είναι θύμα; Πού ζούμε;»

04.12.2025 | 19:14

Προειδοποιήσεις–Φωτιά από Κρεμλίνο: «Κατάσχεση ρωσικών assets = Πράξη Πολέμου» ξεσηκώνει την Ευρώπη

04.12.2025 | 15:34

Ο Τραμπ θέλει συμφωνία, αλλά η Μόσχα λέει Όχι – Η Ευρώπη Κοιτάει την Κίνα

04.12.2025 | 02:37

Μόσχα βάζει φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα: «Επίθεση στην κυριαρχία της Τουρκίας» από το Κίεβο

03.12.2025 | 20:25

«Πόλεμος ή Ειρήνη; Το ΝΑΤΟ Αντιμετωπίζει τη Ρωσική Απειλή – Ευρώπη σε Ετοιμότητα Πόλεμου!»

03.12.2025 | 20:16

Ο Μακρόν κατηγορείται ότι σχεδιάζει «οργουελική» λογοκρισία στα γαλλικά ΜΜΕ

03.12.2025 | 17:56

ΝΑΤΟ προς Πούτιν: Νέο πακέτο-μαμούθ 1 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

03.12.2025 | 08:04

Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία «ονειρεύεται» πρωταγωνισμό στην ευρωπαϊκή άμυνα

03.12.2025 | 07:00

Η Τουρκία εκτοξεύει πυρά για το αμυντικό δόγμα Δένδια στο Αιγαίο

Δεν θα γίνει η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη, Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν αυτή τη φορά στη συνάντηση να συμμετέχουν και όλοι οι βουλευτές του νησιού

Δεν θα γίνει η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη, Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης

Μαγειρίας στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: “Με χρήματα που μου δώρισε η μητέρα μου αγόρασα τη Ferrari”

Στις απαντήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ απάντησε την Τετάρτη ο Χρήστος Μαγειρίας, σύντροφος της Πόπης Σεμερτζίδου

Μαγειρίας στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: “Με χρήματα που μου δώρισε η μητέρα μου αγόρασα τη Ferrari”

Βορίδης: Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος σε προσωπικό επίπεδο από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Βορίδης: Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Χθες είδαμε ένα αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αν φοβόμαστε ή όχι. Κανένας δεν φοβάται κανέναν. Οι πολίτες θα μας κρίνουν»

Μαρινάκης για Τσίπρα: Χθες είδαμε ένα αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας

Στην 32η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας

Καρυστιανού: Απαιτούμε μη εφαρμογή του Άρθρου 86 ξεπλύματος των πολιτικών και πλήρη λογοδοσία τους

Ανάρτηση στο Twitter έκανε το πρωί της Πέμπτης (4/12) η Μαρία Καρυστιανού, αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ μεταξύ άλλων ζητεί «μη εφαρμογή του Άρθρου 86» περί ευθύνης υπουργών.

Καρυστιανού: Απαιτούμε μη εφαρμογή του Άρθρου 86 ξεπλύματος των πολιτικών και πλήρη λογοδοσία τους

Σκέρτσος για Τσίπρα: Δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκύλο, νέα κόλπα

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος έκανε μια μακροσκελής ανάρτηση

Σκέρτσος για Τσίπρα: Δεν μπορείς να μάθεις σε ένα γέρικο σκύλο, νέα κόλπα

«Πέτσας: “Τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ο Τσίπρας ψάχνει να ενωθεί με τα κομματίδια του χθες!”» [vid,pics]

Η κεντροαριστερά χρειάζεται σοβαρότητα, όχι εξώστες και πολιτικά θεάματα

«Πέτσας: “Τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ο Τσίπρας ψάχνει να ενωθεί με τα κομματίδια του χθες!”» [vid,pics]