Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Απαραίτητη η χρήση καμερών στους δρόμους [vid,pics]

Στέλιος Πέτσας: Απαραίτητη η χρήση καμερών στους δρόμους [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στέλιος Πέτσας: Απαραίτητη η χρήση καμερών στους δρόμους [vid,pics]

Η κοινωνία περιμένει από εμάς ακόμη περισσότερα

Ως αναγκαία κρίνει τη λειτουργία 1.000 καμερών στους δρόμους ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εκτιμά πως η κοινωνία έχει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες από την κυβέρνηση..

Ακριβέστερα, αναφερόμενος στη χρήση 1.000 καμερών στους δρόμους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «είναι απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση νέων τεχνολογιών, ανάμεσα σε αυτές οι κάμερες. Είχαμε για πολλά χρόνια μια ιδεολογική αγκύλωση, ότι δήθεν οι κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες, τα οποία έχουμε ξεπεράσει  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα έχουν ξεπεράσει. Η τοποθέτηση των καμερών είναι απαραίτητη. Η εξαγγελία του πρωθυπουργού έρχεται να κουμπώσει με την ανάγκη για πολύ περισσότερες κάμερες στην Αττική. Ο πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι είναι μια αρχή. Έχω να πως ότι η αρχή αυτή έχει ξεκινήσει και με άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ως αναπληρωτής υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση, μαζί με τον Θ. Σκυλακάκη, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα ασφάλειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έργα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, και σε δήμους, και αφορούσαν και στην προμήθεια τεχνολογικών μέσων, όπως είναι οι κάμερες. Από τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτό παίρνει κάποιο χρόνο. Νομίζω ότι ο διαγωνισμός αυτός έχει τελειώσει, δεν γνωρίζω αν έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Βλέπω ότι τέτοια πράγματα μπορούν να γίνουν γρήγορα και να κουμπώσουν με άλλες πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «ένας διεθνής διαγωνισμός, που είναι στην ουσία πάνω από 2 δις ευρώ, παίρνει κάποιο χρόνο. Οι όμιλοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, μπορεί να είναι ευρωπαϊκοί, μπορεί να είναι κοινοπραξίες, και να πάρει χρόνο. Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις κλπ, μπορεί να είναι από 6 έως 8 μήνες. Αν υπάρχουν ενστάσεις μεταξύ των διαγωνιζομένων, μπορεί να πάμε έως και 2 χρόνια. Κατά την άποψή μου, υπάρχουν διατάξεις και στο νόμο περί δημοσίων συμβάσεων, και η απαραίτητη επίσπευση που πρέπει να γίνει όταν μιλάμε για προτεραιότητα, που θα μπορούσε κάποιος να συμπτύξει αυτούς τους χρόνους.

Είμαι της άποψης ότι τα πράγματα πρέπει να προχωρούν γρήγορα, γιατί ο πολίτης περιμένει να δει αποτελέσματα στην κατεύθυνση που έδωσε. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα είναι από επάνω για να το δει να υλοποιείται γρήγορα. Και νομίζω ότι και η κοινωνία θέλει να το δει να υλοποιείται γρήγορα. Άρα, πιστεύω ότι τέτοιες αγκυλώσεις μπορούν να καμφθούν και να προχωρήσουμε στο χρονοδιάγραμμα».

Τοποθετούμενος, εν συνεχεία, για το αν υπάρχει, ευρύτερα, καθυστέρηση στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής λέει ότι «είχαμε ποινικοποιήσει την έννοια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κέρδους για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Είχαμε χαλάσει σε πολλά σημεία τη νοοτροπία της δημόσιας διοίκησης αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας. Νομίζω ότι αυτό αλλάζει και πρέπει να αλλάξει ακόμη ταχύτερα. Το παράδειγμα των εστιών είναι χαρακτηριστικό αλλά αυτή η κυβέρνηση άνοιξε ένα πρόγραμμα για εστίες. Είχαμε μείνει στη δεκαετία του ’80. Κατά τη γνώμη μου, οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν, να πάνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε ένα περιβάλλον με τόσο ακριβά ενοίκια, η κυβέρνηση έχει συμφέρον να λέει ότι προχωρά γρήγορα στην τακτοποίηση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που ζητά φοιτητική στέγη, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία να οικοδομήσει τέτοιες εστίες σε οικόπεδα με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται να επιταχύνουμε και αυτό το ζητεί και η κοινωνία. Άρα, δεν έχει κόστος η κυβέρνηση, αλλά όφελος».

Μιλώντας για τα αίτια της δημοσκοπική πτώσης της κυβέρνησης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει: «Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η κοινωνία περιμένει από εμάς περισσότερα. Αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Πρέπει να τις αναλύουμε. Είμαστε πολύ μακριά από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά αυτές οι ενδείξεις που έρχονται από τα δημοσκοπικά ευρήματα βοηθούν την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη. Οι πτυχές της καθημερινότητας που είπαμε πριν, είτε είναι ασφάλεια, είτε παραβατικότητα ανηλίκων, είτε άλλα ζητήματα, είναι θέματα για τα οποία όχι να πούμε ότι κάτι κάναμε, αλλά το κάνουμε. Και επειδή κυκλοφορώ παντού, πραγματικά πιστεύω ότι ο πολίτης διψάει για έργο. Ποια είναι η ιστορία; Η ιστορία είναι ότι η κυβέρνηση είναι πάνω από τα προβλήματα και η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και επειδή όλα αυτά θέλουν κάποιο χρόνο μέχρι να γίνουν, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να ανακουφίζεται το νοικοκυριό στην καθημερινότητά του, τουλάχιστον στην τσέπη του. Και νομίζω πως η κυβέρνηση, και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε και θα συζητήσουμε από Δευτέρα έως Τετάρτη στη Βουλή, δείχνει ότι παίρνει πρωτοβουλίες. Όταν μιλάμε για μειώσεις φόρων, αυτές αφήνουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα στην τσέπη. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φέρνουν περισσότερη εργασία και λιγότερη ανεργία. Οι δώδεκα μειώσεις αθροίζουν η μια επάνω στην άλλη. Για αυτό λέω πως έχει μεγάλη σημασία, όσο έχουμε την ανάγκη λίγου χρόνου για να φανούν οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται, πρέπει ο κόσμος να έχει περισσότερο εισόδημα στην τσέπη του. Για αυτό εγώ είμαι από εκείνους, που πιστεύουν πως στη μείωση φόρων πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, εφόσον διατηρούμε το βασικό στόχο μας, που είναι η δημοσιονομική υπευθυνότητα, να  μην κατρακυλήσουμε ποτέ στα προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν. Πιστεύω επίσης πως η αύξηση των εισοδημάτων έρχεται μέσα από την αύξηση του ΑΕΠ. Δεν πρέπει να βάζουμε φρένο στην οικονομική δραστηριότητα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη δημιουργία μη κρατικών ΑΕΙ, ο κύριος Πέτσας λέει πως «καταρχάς, από όσο γνωρίζω, και στη δική μου εκλογική περιφέρεια και γενικά, στη χώρα, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από σοβαρούς ομίλους. Επομένως, περιμένω τους επόμενους μήνες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να γίνονται χειροπιαστές. Άρα, η απάντηση είναι σίγουρα «ναι», πρέπει ακριβώς πάνω στο πρώτο βήμα που κάναμε να προχωρήσουμε ως προτείνουσα Βουλή στην οριστική αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να μην υπάρχουν προσκόμματα και να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει, ένας φάρος εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεν μπορεί η Κύπρος να έχει αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα και εμείς να είμαστε πίσω. Υπάρχει πολύς κόσμος για συγκεκριμένες κατηγορίες σπουδών και εμείς βάζουμε φρένο. Αλλά έχουμε αποδείξει πως έχουμε και το κατάλληλο εκπαιδευτικό δυναμικό και όλη αυτή την παιδεία που χρειάζεται γύρω από το οικοσύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης, για να τους προσελκύσουμε».

Μιλώντας, τέλος, για το ενδεχόμενο οι πολίτες να ζητήσουν λύσεις σε άλλες δυνάμεις πέραν της ΝΔ, ο κ. Πέτσας πιστεύει πως «αυτό είναι μέσα στην ιστορία της πολιτικής. Όμως ο κόσμος δεν αναζητά λύσεις στο κενό. Και επειδή ο Έλληνας δεν έχει κοντή μνήμη και έχει ζήσει ό,τι έζησε τη δεκαετία του 2010, όταν οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο, δεν αναζητά εύκολες λύσεις. Ζητά ρεαλιστικές λύσεις. Άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις; Φοβάμαι πως «όχι». Δεν ακούω μια ρεαλιστική λύση παρά μόνο κραυγές ή διαπιστώσεις. Επομένως, καλύπτεται κάθε κενό, δουλειά μας είναι να μην αφήσουμε αυτό το κενό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments