Nέα της αγοράς

Πιθανή εξαγορά της Burberry από τη Moncler: Ένας νέος γίγαντας στον χώρο της πολυτελούς μόδας

Πιθανή εξαγορά της Burberry από τη Moncler: Ένας νέος γίγαντας στον χώρο της πολυτελούς μόδας

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η πιθανή συγχώνευση της Burberry από την Moncler θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κολοσσού στο χώρο της μόδας

Μια σημαντική εξέλιξη στον κόσμο της πολυτελούς μόδας προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, καθώς η ιταλική Moncler φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς του βρετανικού οίκου Burberry.

Η είδηση προκάλεσε άμεση αντίδραση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις μετοχές της Burberry να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο έως και 8%.

Η Burberry, με την ιστορική της κληρονομιά στη βρετανική μόδα και τα εμβληματικά καρό σχέδια, αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αγορά πολυτελών ειδών. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 3,05 δισεκατομμύρια στερλίνες, ενώ η μετοχή της έχει υποστεί σημαντική πτώση 40% από την αρχή του έτους.

Η πιθανή συγχώνευση της Burberry από την Moncler θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κολοσσού

Η Moncler, γνωστή για τα πολυτελή της μπουφάν και την ηγετική της θέση στον τομέα των ειδών εξωτερικού χώρου, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ισχυρό συνδυασμό με την τεχνογνωσία της Burberry. Η πιθανή συγχώνευση θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κολοσσού στον χώρο της πολυτελούς outdoor ένδυσης.

  • Συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Moncler στα είδη εξωτερικού χώρου με την κληρονομιά της Burberry
  • Ενίσχυση της παρουσίας και των δύο brands στην παγκόσμια αγορά πολυτελείας
  • Αξιοποίηση των διαφορετικών δικτύων διανομής
  • Δημιουργία οικονομιών κλίμακας στην παραγωγή και το marketing

Παρά τις προκλήσεις στην αγορά πολυτελών ειδών, με τη μειωμένη ζήτηση σε Ασία και Ευρώπη, η πιθανή συνένωση των δύο εταιρειών θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ισχυρό παίκτη στον κλάδο. Η Moncler, παρά την πρόσφατη μείωση των εσόδων της, διατηρεί ισχυρή θέση στην αγορά πολυτελών ειδών.

Η εξέλιξη αυτή παρακολουθείται στενά από τους αναλυτές του κλάδου, καθώς θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας πολυτελών ειδών. Η χαμηλή αποτίμηση της Burberry και οι τρέχουσες προκλήσεις της την καθιστούν ελκυστικό στόχο για εξαγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

23.10.2026 | 19:05

Παπαϊωάννου: «Δεν κατασκευάζουμε μπαμπούλες» – Η απάντηση για Τσίπρα, διαδηλώσεις και φοιτητές

23.10.2026 | 18:58

Ολυμπιακός: Με δύο γκαρντ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε

23.10.2026 | 18:46

Βρετανία: Ο προϋπολογισμός Μπέρναμ προσγειώνει τις υποσχέσεις – Πού σκοντάφτει η «επανάσταση»

23.10.2026 | 18:37

Βούλτεψη: «Πιστεύω ότι θα έχουμε αυτοδυναμία» – Το μήνυμα για την κάλπη και τα πυρά στην Αριστερά

23.10.2026 | 18:18

Καλαματιανός: Παρέδωσε την έδρα και πάει στην ΕΛ.ΑΣ. – Η παραίτηση που αλλάζει τις ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

23.10.2026 | 18:00

Τζάκρη: «Τρία χτυπήματα κατά της Ελλάδας» – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη για τη Λιβύη

23.10.2026 | 17:58

Μέγκαν Μαρκλ: Έρευνα για τον πατέρα της στις Φιλιππίνες

23.10.2026 | 17:58

Αγαπηδάκη δίπλα στη Μελόνι: Η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πρώτη γραμμή – «Κανείς χωρίς δεύτερη ευκαιρία»

23.10.2026 | 17:50

Ηλιάνα Μαχρέμη: Ποια είναι η γυναίκα στο πλευρό του Λύτρα

23.10.2026 | 16:09

Ιωάννα Τούνη: Ζωντανεύει πάλι ο εφιάλτης με το βίντεο των 35 δευτερολέπτων! - Στο Εφετείο ξανά η υπόθεση

23.10.2026 | 14:56

Αντίνοος Αλμπάνης κατά Pizza Fan: «Η αγάπη για την πατρίδα σταματάει εκεί που αρχίζει η εφορία»

23.10.2026 | 14:22

«Βόμβα» Καρβέλας – Βίσση: Έστειλε νέο εξώδικο στη Βίσση – Του απαντά με 2 λέξεις η τραγουδίστρια

23.10.2026 | 13:07

Άννα Βίσση: Τα εκατομμύρια του ΟΑΚΑ και η πανάκριβη Porsche 911 που τραβάει τα βλέμματα

23.10.2026 | 11:49

Βασίλης Τσικές: Από τις Σέρρες στο Dragons’ Den με την Kerkini

23.10.2026 | 11:33

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η εξομολόγηση για περιστατικό στα 8 της - «Μου κατέβασε το παντελονάκι και...»

23.10.2026 | 10:12

Αργύρης Αγγέλου για την προσωπική του ζωή: «Δεν με έχει αξιώσει ο Θεός να είμαι σε μια σχέση 20 χρόνια»

23.10.2026 | 15:30

Τραμπ–Νετανιάχου: Εκλογικό «δώρο» με φόντο το Ιράν – Το μεγάλο γεωπολιτικό στοίχημα στη Μέση Ανατολή

23.10.2026 | 12:41

Τουρκολιβικό: Η Αθήνα σηκώνει το γάντι στον ΟΗΕ – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», μέτωπο κατά Άγκυρας!

23.10.2026 | 06:50

Πότε μπορεί να χτυπήσουν ξανά ΗΠΑ και Ισραήλ το Ιράν – Τα τρία σενάρια

23.10.2026 | 06:15

Ο Πούτιν δοκιμάζει τα όρια της... αμήχανης Ιαπωνίας

23.10.2026 | 04:30

Η Ουκρανία θα μπορεί να αγοράζει στρατιωτικό υλικό μέσω υπηρεσίας του ΝΑΤΟ

23.10.2026 | 02:30

Αντιπρόεδρος Λιβύης: "Η Ελλάδα ζητά περισσότερα από όσα δικαιούται – Θέλουμε στενότερη συνεργασία με Τουρκία"

23.10.2026 | 02:10

Κύπρος: Η επίσκεψη Αμπάς και οι σχέσεις με το Ισραήλ

22.10.2026 | 18:01

Σαουδική Αραβία–Κίνα: Διπλωματικό θρίλερ για τα όπλα των Χούθι – Το Ριάντ πιέζει το Πεκίνο

Volvo: Χρηματιστηριακό κραχ έως 30% – Ζημιές 575 εκατ. δολαρίων και 2.500 απολύσεις!

Συναγερμός στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά τη βουτιά της μετοχής της Volvo Cars σε ιστορικό χαμηλό. Η κινεζική αγορά καταρρέει για τη σουηδική εταιρεία, οι αμερικανικοί δασμοί και η υποχώρηση της ζήτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιέζουν τα κέρδη, ενώ η διοίκηση ανακοινώνει νέο σχέδιο περικοπών ύψους 5 δισ. σουηδικών κορωνών.

Volvo: Χρηματιστηριακό κραχ έως 30% – Ζημιές 575 εκατ. δολαρίων και 2.500 απολύσεις!

Lamda Development: Η Εύη Κωστάκη στο τιμόνι; Η επιλογή Λάτση και το μεγάλο στοίχημα των 8 δισ. στο Ελληνικό

Αλλαγή κορυφής δρομολογείται, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, στη Lamda Development, με την Εύη Κωστάκη να προορίζεται για τη διαδοχή του Οδυσσέα Αθανασίου. Η πρώην Group CFO της ελβετικής Julius Baer, με διεθνή εμπειρία στις επενδύσεις και στις χρηματοδοτήσεις, φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Σπύρου Λάτση. Στο επίκεντρο η χρηματοδοτική στρατηγική του Ελληνικού και η επόμενη ημέρα του ομίλου.

Lamda Development: Η Εύη Κωστάκη στο τιμόνι; Η επιλογή Λάτση και το μεγάλο στοίχημα των 8 δισ. στο Ελληνικό

Παγκόσμιο σοκ στις αγορές: Πετρέλαιο στα 114 δολάρια και «βουτιά» στην AI – Φόβοι για νέο κύμα ακρίβειας

Διπλή απειλή για την παγκόσμια οικονομία από την εκτίναξη του Brent και τις μαζικές πωλήσεις τεχνολογικών μετοχών. Ο Nasdaq υποχωρεί, οι κολοσσοί της τεχνητής νοημοσύνης δέχονται ισχυρές πιέσεις και οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώνει τους φόβους για τον πληθωρισμό.

Παγκόσμιο σοκ στις αγορές: Πετρέλαιο στα 114 δολάρια και «βουτιά» στην AI – Φόβοι για νέο κύμα ακρίβειας

Barclays: «Τσεκούρι» σε 5.000 θέσεις εργασίας – Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει βίαια τον τραπεζικό χάρτη

Η βρετανική τράπεζα περικόπτει περίπου το 5% του προσωπικού της, επιταχύνοντας την αυτοματοποίηση και την αξιοποίηση της AI – Ήδη έχουν καταργηθεί 1.000 θέσεις, ενώ άλλες 4.000 αναμένεται να χαθούν έως το τέλος του 2026 – Η συνεργασία με την Anthropic και το Claude αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών.

Barclays: «Τσεκούρι» σε 5.000 θέσεις εργασίας – Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει βίαια τον τραπεζικό χάρτη

Συναγερμός στα Private Equity: Τα funds πουλούν εταιρείες… στον εαυτό τους – Ποιος ελέγχει τις συμφωνίες;

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές απαιτούν αυστηρότερους ελέγχους στις αμφιλεγόμενες συναλλαγές των επενδυτικών κεφαλαίων – Η ILPA προειδοποιεί για συγκρούσεις συμφερόντων και αποφάσεις που εγκρίνονται χωρίς ουσιαστική εξέταση – Στο επίκεντρο η αγορά των continuation funds, που αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των εξόδων από επενδύσεις private equity.

Συναγερμός στα Private Equity: Τα funds πουλούν εταιρείες… στον εαυτό τους – Ποιος ελέγχει τις συμφωνίες;

Παγκόσμιος συναγερμός στο Διαδίκτυο: Κατεβάζουν ιστοσελίδες μετά από κρίσιμα κενά ασφαλείας στην PHP

Κυβερνήσεις, τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και τεχνολογικοί κολοσσοί δίνουν αγώνα δρόμου για να προστατεύσουν τα συστήματά τους – Δύο σοβαρές ευπάθειες στη γλώσσα προγραμματισμού PHP προκαλούν έκτακτες διακοπές λειτουργίας ιστοσελίδων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον εντοπισμό ψηφιακών απειλών.

Παγκόσμιος συναγερμός στο Διαδίκτυο: Κατεβάζουν ιστοσελίδες μετά από κρίσιμα κενά ασφαλείας στην PHP

Anthropic: Ζημιές 80 δισ. δολαρίων για την εταιρεία του Claude

Η Anthropic, δημιουργός του Claude, κατέγραψε καθαρές ζημιές 80,7 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με προσχέδιο του ενημερωτικού δελτίου για την επικείμενη χρηματιστηριακή της εισαγωγή, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Anthropic: Ζημιές 80 δισ. δολαρίων για την εταιρεία του Claude

Μασκ: «Βόμβα» 3,6 τρισ. δολαρίων – Ενώνει Tesla και SpaceX σε μια αυτοκρατορία χωρίς προηγούμενο;

Πύραυλοι, ανθρωποειδή ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη και δορυφόροι σε ένα γιγαντιαίο επιχειρηματικό σχέδιο – Οι ειδικές επιτροπές, οι αντιδράσεις των μετόχων, ο φόβος της Κίνας και τα δισεκατομμύρια που απαιτεί το νέο στοίχημα του Έλον Μασκ.

Μασκ: «Βόμβα» 3,6 τρισ. δολαρίων – Ενώνει Tesla και SpaceX σε μια αυτοκρατορία χωρίς προηγούμενο;