Διεθνή

Μπλίνκεν: Ικανοποίηση για την άρση του στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα

Μπλίνκεν: Ικανοποίηση για την άρση του στρατιωτικού νόμου στη Νότια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: CNBC, Blinken says China is a serious long-term challenge but the U.S. does not want a new Cold War

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ζητά ειρηνική λύση στις πολιτικές διαφορές

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, χαιρέτισε την απόφαση της Νότιας Κορέας να άρει τον στρατιωτικό νόμο που επέβαλε χθες, τονίζοντας την ανάγκη για ειρηνική επίλυση των πολιτικών διαφορών στη χώρα.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οι πολιτικές διαφωνίες να επιλύονται ειρηνικά και με σεβασμό του κράτους δικαίου», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, αφού ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που επέβαλε μερικές ώρες νωρίτερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση, κυρίαρχη στο κοινοβούλιο, πως πρόσκειται «στη Βόρεια Κορέα» και ότι είναι «εχθρική προς το κράτος».

Πηγή: Pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.