«Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε συνηθίσει να ακολουθεί την ατζέντα της αντιπολίτευσης. Εδώ και ένα μήνα ακολουθεί την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ στην ακρίβεια, τα θέματα υγείας, τα τραπεζικά ζητήματα» υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Οne Channel και στην εκπομπή “Evening Report”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαρίθμησε στη συνέχεια τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κόμματος.
«Στην αρχή μάς είπαν ότι είναι λαϊκισμός να εντάξουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά τους υγειονομικούς. Τους απαντήσαμε: ας πάμε τμηματικά για να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης, γιατί θεωρώ τεράστια αδικία ο τραυματιοφορέας στον ιδιωτικό τομέα να εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά ο τραυματιοφορέας στο ΕΣΥ όχι. Μόλις λοιπόν πήραμε την πρωτοβουλία, άρχισε -να το πω λαϊκά- “να γυρνάει το μπιφτέκι” η κυβέρνηση και να έρχεται στα λόγια μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, και σχολίασε ως προς τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ:
Σχετικά με τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ για τις τράπεζες, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Δύο χρόνια έκανε κάτι η Νέα Δημοκρατία; Όχι. Το αποτέλεσμα ήταν 10 δισ. κέρδη για τις τράπεζες. Εμείς πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες και ξαφνικά ασθμαίνουσα η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα κάνει κινήσεις, ενώ δεν έκανε τίποτα επί δύο χρόνια».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, είπε: «Όχι, κ. Μαρινάκη, δεν θέλουμε τον διοικητικό καθορισμό του επιτοκίου. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να εφαρμοστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου. Μια απόφαση που ορίζει ότι οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να αυξάνουν τα επιτόκια όταν αυξάνεται του Εuribor, αλλά έχουν και την υποχρέωση να τα μειώνουν όταν μειώνεται το επιτόκιο του Εuribor. Και επειδή δεν το έχουν κάνει, πήραμε την πρωτοβουλία να έχουν την υποχρέωση να σέβονται τον καταναλωτή και τον δανειολήπτη».
Ανδρουλάκης: Εδώ και έναν μήνα η ΝΔ ακολουθεί την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ
«Εδώ και ένα μήνα “βομβαρδίζουμε” την κυβέρνηση στη Βουλή για να δείξουμε κάτι απλό που είναι ο κεντρικός στρατηγικός μου στόχος: Ναι, υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πολιτική. Είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που είναι δίκαιη, προοδευτική, διαφανής και αξιοκρατική και μπορεί να κάνει τη χώρα να γυρίσει σελίδα» συμπύκνωσε ο κ. Ανδρουλάκης το κοινοβουλευτικό μπαράζ παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ.
