Πηγή Φωτογραφίας: new york times / nbc news / ny daily news // Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Τους 36 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών – Μεγάλες καταστροφές
Pagenews.gr / Κόσμος / Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Τους 36 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών – Μεγάλες καταστροφές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών την ώρα που τα σεισμολογικά κέντρα δίνουν διαφορετικά μεγέθη για το σεισμό στο Θιβέτ.
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, στα Ιμαλάια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ημερησία της Νανφάνγκ.
Λίγο νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έκανε λόγο για εννιά νεκρούς και κατάρρευση «πολλών» κτηρίων.
Από 6,8 έως 7,1 Ρίχτερ
Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών και έπληξε το καντόνι του Ντινγκρί, κοντά στα σύνορα του Νεπάλ, περί τις 09:05 (τοπική ώρα· 03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη CENC, δημόσια σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας.
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS) κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 7,1 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.
Έχουν καταγραφεί ήδη δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή μεγέθους 4,4 Ρίχτερ.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τη δόνηση στα 7 Ρίχτερ
Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 06:50 τοπική ώρα (03:05 της Τρίτης ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκε στα 84 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά στο Λομπουτσέ του Νεπάλ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως οι τοπικές αρχές έσπευσαν σε διάφορες κοινότητες για να «αποτιμήσουν» τις συνέπειες του σεισμό.
Το συγκεκριμένο θιβετανό καντόνι, σε μεγάλο υψόμετρο, μετρά περίπου 62.000 κατοίκους και δεν απέχει πολύ από τον κινεζικό τομέα του όρους Έβερεστ.
Αν και οι σεισμικές δονήσεις είναι γενικά συχνές στην ορεινή περιοχή, ο σημερινός σεισμός είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφτεί σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τη CENC.
«Δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο καντόνι του Ντινγκρί και στα περίχωρά του και πολλά κτήρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο», ανέφερε η δημόσια τηλεόραση CCTV.
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία.
Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Δημοσκόπηση: Η βάση του MAGA απομακρύνεται από τον Τραμπ λόγω του πολέμου
Δημοσκόπηση του Politico δείχνει ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων του MAGA που θεωρούν πως ο πόλεμος με το Ιράν αξίζει το οικονομικό κόστος έχει υποχωρήσει σε λίγο πάνω από το ένα τρίτο.
Υπόθεση Επσταϊν: Γάλλος «κυνηγός μοντέλων» βρέθηκε νεκρός στο Παρίσι
Ο 69χρονος βρισκόταν υπό έρευνα στη Γαλλία καθώς κατηγορούνταν ότι βοήθησε τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επσταϊν να εντοπίζει γυναίκες τις οποίες στη συνέχεια κακοποιούσε
Γαλλία: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση της Μονίκ Μπαρμπού – Παραμένει στο πόστο της
Το νομοσχέδιο που ώθησε την Μπαρμπού στην παραίτηση ανοίγει τον δρόμο για προσωρινή επαναφορά δύο φυτοφαρμάκων που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στις μέλισσες.
Ακραία ξηρασία στις Άλπεις: Καταστρέφονται καλλιέργειες και αυξάνονται οι σφαγές ζώων
Η παρατεταμένη ανομβρία στις Άλπεις προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα, με τους αγρότες να βλέπουν τις καλλιέργειες να καταστρέφονται, τα βοσκοτόπια να στερεύουν και τις αναγκαστικές σφαγές ζώων να αυξάνονται λόγω έλλειψης τροφής και νερού.
Μαύρη Θάλασσα: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο με προπάνιο – Τρεις τραυματίες και μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά των ρουμανικών ακτών, όταν δεξαμενόπλοιο που μετέφερε χιλιάδες τόνους προπανίου προς ουκρανικό λιμάνι δέχθηκε πλήγμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος και να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.