Κόσμος

Χιονοστιβάδα στα σύνορα Ινδίας – Θιβέτ: Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Χιονοστιβάδα στα σύνορα Ινδίας – Θιβέτ: Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Χιονοστιβάδα στα σύνορα Ινδίας - Θιβέτ: Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ινδίας είπε ότι 16 άτομα διασώθηκαν από τη χιονοστιβάδα και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο

Τουλάχιστον 41 εργαζόμενοι έχουν εγκλωβιστεί αφότου μια τεράστια χιονοστιβάδα έπληξε μια απομακρυσμένη συνοριακή περιοχή στα σύνορα Ινδίας – Θιβέτ, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας IG Nilesh Anand Bharne είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι 16 εργαζόμενοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο κοντά.

Η χιονοστιβάδα έπληξε έναν καταυλισμό του Οργανισμού Συνοριακών Δρόμων (BRO) στη Μάνα στο Ουταραχάντ που μοιράζεται σύνορα με το Θιβέτ, λένε αξιωματούχοι.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της περιοχής, ο Sandeep Tiwari, είπε στο BBC Hindi ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το εάν υπήρξαν θύματα.

Ο επικεφαλής υπουργός του Ουταραχάντ επιβεβαίωσε στο X ότι οι εργασίες διάσωσης πραγματοποιούνται από Ινδούς και Θιβετιανούς συνοριοφύλακες, τον BRO και άλλες ομάδες. Ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί, αλλά οι ύπουλες συνθήκες συνεχίζουν να αποτελούν προκλήσεις για τους διασώστες.

Ο συνταγματάρχης Ankur Mahajan, διοικητής του BRO, είπε στην εφημερίδα Hindustan Times ότι όσοι έχουν διασωθεί λαμβάνουν θεραπεία «αλλά η έκταση των τραυματισμών τους είναι απροσδιόριστη».

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Κάλυψη Βουλής και νομοθετικού έργου. Δημοσιογράφος κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με εξειδίκευση στη Βουλή και την πολιτική διαδικασία.