Κόσμος

Επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Μιλούζ της Γαλλίας – Ένας νεκρός και τραυματίες

Έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος για τρομοκρατία» - Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ»

Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία για επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της πόλης Μιλούζ.  Όπως αναφέρει η Le Parisien, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και ένας περαστικός δέχθηκε πολλές μαχαιριές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

«Δύο δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στην καρωτίδα και ο άλλος στον θώρακα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Νίκολας Χάιτζ. «Άλλοι τρεις δημοτικοί αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν πιο ελαφρά», πρόσθεσε.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και πρόκειται για έναν 37χρονο, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος στο Αρχείο Αναφορών για την Πρόληψη της Τρομοκρατικής Ριζοσπαστικοποίησης (FSPRT).  

Μάλιστα, φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης. 

Πηγή: pagenews.gr