Αθλητισμός

Αλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Άλεκ Πίτερς [92-100]

Αλμπα Βερολίνου-Ολυμπιακός: Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Άλεκ Πίτερς  [92-100]

Πηγή Φωτογραφίας: [377017] EUROLEAGUE 2024-2025 / ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.//eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πήρε τη νίκη και είναι μόνος στην κορυφή της Euroleague

Παρά τις… τάσεις αυτοχειρίας του, καθώς απώλεσε διαφορά 21 πόντων (19-40 στο 11΄), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο και στρογγυλοκάθισε μόνος στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 100-92 της ουραγού Άλμπα, για την 32η αγωνιστική, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 23-10, που τους χάρισε μία νίκη διαφορά από τη δεύτερη Φενερμπαχτσέ (22-11). Στον αντίποδα, η γερμανική ομάδα υποχώρησε σε 5-28.

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες (Ερυθρό Αστέρα, Βιλερμπάν και Μονακό), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επέστρεψε στις νίκες και την Πέμπτη (10/4, 21:15), υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ, για την 34η και τελευταία αγωνιστική. Με νίκη επί της Μακάμπι, ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος ό,τι κι αν κάνει η Φενερμπαχτσέ απέναντι στην Μπάγερν, στο Μόναχο. Στο… χειρότερο σενάριο, αυτό της δικής του ήττας σε συνδυασμό με νίκη της Φενερμπαχτσέ, ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο MVP της νίκης των «ερυθρόλευκων», κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους και εύστοχα τρίποντα. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 33 πόντους (είχε 28 από τις 16/11/2023 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα) και ρεκόρ εύστοχων τριπόντων με 8/9 (είχε 5 εύστοχα από τις 26/5/2024 με τη Φενερμπαχτσέ). Μάλιστα, με το δικό του «τρίποντο» 1:22΄΄΄πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε το 90-92 για να ακολουθήσει «ερυθρόλευκο» σερί και να καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-36, 46-61, 73-80, 92-100

Διαιτητές: Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο), Αλμπέρτο Μπαένα (Ισπανία)

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Πέδρο Κάγες): Προτσίντα 12 (1), Ουέτσελ 19, Ντελόβ 3 (1), ΜακΝτάουελ-Ουάιτ 7 (1), Μάτισεκ 2, Σνάιντερ 5 (1), Τόμας 12 (2), Χέρμανσον 6, Ολίντε 5 (1), Μπέικερ 6 (2), ΜακΚόρμακ 8, Μπιν 7 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 22 (2), Ράιτ 8, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 8 (2), Λι 4,  Βεζένκοφ 18 (2), Παπανικολάου 4, Πίτερς 33 (8), ΜακΚίσικ 3

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο