Ελλάδα

Αυτόπτης μάρτυρας για το φρικτό τροχαίο στην Εγνατία: «Βλέπαμε μόνο φωτιές που έφταναν ψηλά στον ουρανό»

Αυτόπτης μάρτυρας για το φρικτό τροχαίο στην Εγνατία: «Βλέπαμε μόνο φωτιές που έφταναν ψηλά στον ουρανό»

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.ΦΟΡΤΗΓΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (EUROKINISSI)

Η ταυτοποίηση των νεκρών ήταν αδύνατη και γι' αυτό θα απαιτηθεί εργαστηριακή εξέταση με δείγμα DNA

Ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Μ. Τρίτης στα διόδια Πολυμύλου, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. Το δυστύχημα συνέβη -εν μέσω πυκνής ομίχλης- στη λωρίδα των διοδίων του e-pass (στον κλάδο προς Κοζάνη).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, Ι.Χ. αυτοκίνητο, επιχειρώντας να περάσει από το σημείο, σταμάτησε υπό συνθήκες που διερευνώνται στη μπάρα και ακολούθησε σύγκρουση με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που ακολουθούσε. Στη συνέχεια, φορτηγό προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω στα δύο ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, παρασύροντας τον οικίσκο των διοδίων, ενώ ξέσπασε φωτιά που κατέκαψε και τα τρία εμπλεκόμενα οχήματα.

Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική, που κατά την επιχείρηση κατάσβεσης εντόπισε τις απανθρακωμένες σορούς των δύο επιβατών του δεύτερου Ι.Χ. αυτοκινήτου (μεσαίου). Η ταυτοποίηση των νεκρών ήταν αδύνατη και γι’ αυτό θα απαιτηθεί εργαστηριακή εξέταση με δείγμα DNA. Άλλα πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και υπάλληλος των διοδίων, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Κοζάνης, με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία.

Από την Τροχαία συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από την Ουκρανία, που, κατά πληροφορίες, μετέφερε γυάλινα βαζάκια. Παραμένει υπό κράτηση και σήμερα (Μ. Τετάρτη) αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Την ίδια ώρα, η προανάκριση των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος επιχειρείται να ανακτηθεί, από το σύστημα καταγραφής, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κατεστραμμένες, λόγω της φωτιάς, κάμερες ασφαλείας των διοδίων.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα από Βέροια προς Κοζάνη και αντίστροφα.

Τρομακτικός θόρυβος και μετά φωτιά

Η Βούλα Χριστοπούλου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην τραγωδία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Στις 4 η ώρα περίπου φτάσαμε στα διόδια του Πολυμύλου. Η αλήθεια είναι ότι η ομίχλη ήταν πάρα πολύ πυκνή, η ορατότητα ήταν μηδαμινή. Δηλαδή, πηγαίναμε όσο το δυνατόν πιο σιγά γιατί δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, δεν φαινόταν πού ακριβώς ξεκινάνε τα διόδια. Ήμασταν λοιπόν πολύ προσεκτικοί, πηγαίναμε πολύ αργά μέχρι που αντιληφθήκαμε ακριβώς το σημείο των διοδίων… ήμασταν μπροστά ακριβώς στα διόδια, όπου εκεί επικρατούσε μια γενικότερη αναταραχή γιατί οι λωρίδες που ήταν για το Εγνατία Pass είχαν Χ, δηλαδή δεν μπορούσαν να περάσουν αυτοκίνητα, γιατί κάποιοι είχαν μπει μάλλον εκεί κατά λάθος, χωρίς να έχουν αντίστοιχα το μηχάνημα που απαιτείται.

Έτσι, εμείς αναγκαστήκαμε να πάμε στη λωρίδα που εξυπηρετεί με μετρητά, τέρμα δεξιά, όχι δηλαδή αριστερά που ήταν οι άλλες λωρίδες. Και ακριβώς τη στιγμή που δώσαμε τα χρήματα στον υπάλληλο έγινε αυτή η τρομακτική έκρηξη. Ακούστηκε πρώτα ένας τρομακτικός θόρυβος στα αριστερά μας, γύρισαν όλοι όπως καταλαβαίνετε προς τα εκεί, είχαμε και τα παιδιά μαζί, οπότε όπως καταλαβαίνετε ήταν δύσκολη η κατάσταση. Και είδαμε φωτιές οι οποίες έφταναν ψηλά στον ουρανό. Δηλαδή… μόνο φωτιά βλέπαμε εκείνη τη στιγμή μπροστά μας.

Εκεί επικράτησε ένας πανικός, γιατί προσπαθήσαμε να ανοίξουμε – κατέβηκε ο σύζυγός μου από το αυτοκίνητο μαζί με τον υπάλληλο να σηκώσουν τις μπάρες για να μπορέσουν να φύγουν όλα τα αυτοκίνητα που ήταν σε αναμονή στα διόδια – παράλληλα εγώ είδα, δηλαδή στη φάση ακριβώς που πηγαίναμε να φύγουμε, είδαμε ότι ουσιαστικά στους θαλάμους εκεί των διοδίων ήταν μία κυρία που προσπαθούσαν, δεν ξέρω εάν ήταν ημιλιπόθυμη, δηλαδή προσπαθούσαν να τη συνεφέρουν.

Ήταν γενικά εικόνες τρομακτικές όλες αυτές. Είναι νομίζω το μόνιμο άγχος όλων μας όταν έχουμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Ενώ ο δρόμος είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, η Εγνατία Οδός με διευκολύνει πάρα πολύ για τις μετακινήσεις μας στη Θεσσαλονίκη, τα συγκεκριμένα σημεία, δηλαδή πριν τον Πολύμυλο και στις σήραγγες κάθε φορά στις εξόδους μέχρι πριν τη Βέροια εμφανίζεται πολύ συχνά ομίχλη και τις πολύ πρωινές ώρες και σε άλλες στιγμές της ημέρας που έχει υγρασία, όπως για παράδειγμα, δυστυχώς συνέβη σήμερα».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

28.11.2025 | 02:06

Wood: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα dividend stories του 2026

28.11.2025 | 01:33

Alibaba Quark S1: Τα νέα AI smart glasses που «σπάει» τα Ray-Ban της Meta στην Κίνα

28.11.2025 | 01:09

Καμπανάκι της ΕΚΤ για «φούσκα» στις ευρωαγορές: Υψηλές αποτιμήσεις AI, χρέος και δασμοί κρύβουν ρίσκο

28.11.2025 | 00:40

Συνελήφθη γιος γνωστού πολιτικού ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία

28.11.2025 | 00:35

Παναθηναϊκός – Στουρμ Γκρατς 2-1: Η κλάση του Καλάμπρια έκανε τη διαφορά και οι πράσινοι βλέπουν και οκτάδα

28.11.2025 | 00:32

Björk: Γιόρτασε τα 60ά της γενέθλια με νέα αγωγή κατά του ισλανδικού κράτους για τις ιχθυοκαλλιέργειες

28.11.2025 | 00:28

Πούτιν για Ουκρανία: Βάση για μελλοντικές συμφωνίες το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

28.11.2025 | 00:18

Φιορεντίνα – ΑΕΚ 0-1: Η Ένωση «έκλεψε» τη Φλωρεντία και φουλάρει για τους 16!

27.11.2025 | 23:52

Η Ελένη Φουρέιρα στόλισε ένα elegant χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι του σπιτιού της

27.11.2025 | 20:24

Κατερίνα Καινούργιου: Αποκάλυψε το πρόσωπο που θα βαφτίσει το μωρό της

27.11.2025 | 19:35

Μαρία Κίτσου: Συντετριμμένη για τον πατέρα της – Η εξομολόγηση που «πάγωσε» το στούντιο

27.11.2025 | 13:25

Σοκ! Ζει έναν εφιάλτη: Διάσημο μοντέλο, κατέληξε άστεγη και τρώει από τα σκουπίδια

27.11.2025 | 12:59

Άσχημα νέα για τους θαυμαστές: Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ακυρώνει τις εμφανίσεις του

27.11.2025 | 12:33

MadWalk 2025: Τα έσπασαν! Η Βίκυ Καγιά και ο Σάκης Ρουβάς εντυπωσίασαν στη σκηνή [vid]

26.11.2025 | 20:30

Προχώρησε! Ο Μαραντίνης σε αποκαλύψεις–φωτιά: «Επιτέλους είμαι καλά, δεν είμαι και καλόγηρος!»

26.11.2025 | 20:05

Μελέτης Ηλίας: Όποιος κάνει χρήση δεν το ελέγχει – Η προσωπική του εξομολόγηση για τα ναρκωτικά

27.11.2025 | 16:58

ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ–ΛΙΒΑΝΟΥ: Η ιστορική συμφωνία που αναδιαμορφώνει τη γεωοικονομική αρχιτεκτονική της Ανατολικής Μεσογείου

27.11.2025 | 13:09

Σφοδρή αντίδραση Άγκυρας για ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου: Τουρκοκύπριοι αποκλείστηκαν ξανά

27.11.2025 | 10:13

ΗΠΑ: Η Γερμανία να αναλάβει τον ανώτατο στρατιωτικό ρόλο στο ΝΑΤΟ

26.11.2025 | 22:00

Συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για ΑΟΖ και ηλεκτρική διασύνδεση: Ιστορικό βήμα για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

26.11.2025 | 18:17

Η Ταϊβάν σε καθεστώς συναγερμού: $40 δισ. για όπλα εν μέσω κινεζικής απειλής και πίεσης από Τραμπ

26.11.2025 | 18:08

Ισραηλινή έφοδος στη Δυτική Όχθη: Μαζική επιχείρηση στην Τουμπάς με προειδοποιήσεις για νέο κύμα εκτοπισμών

26.11.2025 | 12:30

Ουκρανία: Σημεία – «καυτά» εκτός σχεδίου Γενεύης! Τι δεν συζητήθηκε

26.11.2025 | 05:07

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΠΑ: 5 νέα Columbia-class – $2,28 δισ. για τα «τέρατα» των ωκεανών!

Κακοκαιρία Adel: Σε κατάσταση ετοιμότητας «RED CODE» Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, εξαιτίας της κακοκαιρίας Adel

Κακοκαιρία Adel: Σε κατάσταση ετοιμότητας «RED CODE» Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Κεραμεικός: Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Κεραμεικός: Άνδρας έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Κακοκαιρία "Adel": Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική, πλημμύρες και κατολισθήσεις στα δυτικά

Έντονη βροχή εκδηλώθηκε στην Αθήνα, τη στιγμή που εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κακοκαιρία “Adel”: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική,πλημμύρες και κατολισθήσεις στα δυτικά

Συγκινητική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε ξανά τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ένα χρόνο μετά

Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Αρχιεπίσκοπος, πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και η αφρόκρεμα του επιχειρείν έδωσαν το «παρών» σε μια εκδήλωση γεμάτη δάκρύα, μνήμες και υπερηφάνεια

Συγκινητική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε ξανά τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ένα χρόνο μετά

Μεγάλωσε και έγινε κουκλίτσα – Η Λυδία, κόρη της Καρολάιν, μεγάλωσε και τα ξέρει όλα [pic]

Η κόρη της Καρολάιν, η μικρή Λυδία, είναι πλέον πέντε χρονών και γνωρίζει όλη την αλήθεια για τη μητέρα της

Μεγάλωσε και έγινε κουκλίτσα – Η Λυδία, κόρη της Καρολάιν, μεγάλωσε και τα ξέρει όλα [pic]

Χειμώνας στην Ελλάδα: 6 μαγευτικοί προορισμοί να ανακαλύψεις με το αυτοκίνητο

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός μόνο για το καλοκαίρι;

Χειμώνας στην Ελλάδα: 6 μαγευτικοί προορισμοί να ανακαλύψεις με το αυτοκίνητο

Κακοκαιρία «Adel» – Έκτακτο δελτίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Κακοκαιρία Adel: Νέο κύμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία «Adel» – Έκτακτο δελτίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Σαλαμίνα: «Φοβάμαι τη νύφη μου, να την προσέχετε» φέρεται να έλεγε η 75χρονη

Το έντονο περιστατικό ανάμεσά τους.

Σαλαμίνα: «Φοβάμαι τη νύφη μου, να την προσέχετε» φέρεται να έλεγε η 75χρονη