Το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 20:00 και μετά από μια σύντομη τελετή, μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.
Πηγή: pagenews.gr
Πηγή Φωτογραφίας: [377389] ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΥΜΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σε όλη τη χώρα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να γεμίζει τις εκκλησίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να λάβει το Άγιο Φως και να ανταλλάξει ευχές με αγαπημένα πρόσωπα.
Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία.
Παρουσία εκατοντάδων πιστών εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και εν συνεχεία τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Εξάλλου, σε όλους τους ναούς της Αθήνας αναγνώστηκε το πασχάλιο μήνυμα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας:
«Αδελφοί μου και παιδιά μου εν Κυρίω αγαπητά,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
και
Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός!
Ο αναστημένος Χριστός γίνεται το θεμέλιο της καινούργιας ζωής και πραγματικότητας, της καινής κτίσης. Ο σαρκωθείς Λόγος, ο κατατεθείς εν τάφω άπνους και νεκρός Κύριος, εξηγέρθη «ως ο υπνών». Δώρισε στην ανθρώπινη φύση την αθανασία και την επανέφερε «προς την προτέραν ευγένειαν». Στα Έσχατα όλοι θα αναστηθούν για να συναντήσουν τον Κύριο και «ούτω πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα».
Ωστόσο, ο κόσμος, ο μακράν του Θεού, «εν τω πονηρώ κείται».[7] Οι δυνάμεις του κακού φαίνεται να κυριαρχούν παντού. Πόλεμοι, βία, αδικία και άνομα συμφέροντα, μεταναστεύσεις ανθρώπων, προσφυγιά. Οι λαοί γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Ο πόνος ανείπωτος, βουβός μαζί και εκκωφαντικός. Οι προβλέψεις για τις κοινωνικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο δυσοίωνες. Οι προσωπικές σχέσεις δοκιμάζονται. Η σημασία της οικογένειας υποβαθμίζεται. Το φυσικό κακό έρχεται κάποιες στιγμές να ολοκληρώσει την εικόνα της απόγνωσης. Οι εκκλησιαστικές μας κοινότητες κλυδωνίζονται και δοκιμάζονται κάποτε και αυτές από το κλίμα της αυξανόμενης αδιαφορίας. Η παύλεια διαπίστωση «έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι»[8] φαίνεται τόσο ταιριαστή στη δική μας πραγματικότητα.
Η Βασιλεία του Θεού είναι, όπως ψάλαμε κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, «δικαιοσύνη και άσκησις συν αγιασμώ».[9] Η οδός του Θεού είναι οδός θυσιαστικής αγάπης. Όσοι διαλέγουμε αυτό τον δρόμο καλούμαστε σε πορεία χωρίς συμβιβασμούς. Αληθινή αγάπη, όπως γράφει ένας μεγάλος λογοτέχνης,[10] σημαίνει να κάνουμε τον εαυτό μας υπεύθυνο για όλα τα ανθρώπινα όντα και για τον κόσμο ολόκληρο. Ζωή αναστάσιμη σημαίνει αγώνας. Αγώνας κατά του κακού που υπάρχει γύρω μας, με αίσθηση ευθύνης για τον ελάχιστο αδελφό μας. Αγώνας κατά του κακού που ριζώνει μέσα μας, κατά του εγωισμού, της ιδιοτέλειας και της αμαρτίας.
Αυτό το χριστιανικό ήθος κυοφορείται μέσα στη Λατρεία και στην ευγνωμοσύνη μας προς τον Αναστάντα Θεάνθρωπο. Αυτόν τον σταυρικό τρόπο ζωής τον οδηγεί η άπειρη Χάρη, που συνοδεύει τη θυσία του Χριστού, μια θυσία χάριν όλων. Η ζωή και η Ιστορία αποκτούν νόημα.
Το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 20:00 και μετά από μια σύντομη τελετή, μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
18.09.2025 | 08:12
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες
18.09.2025 | 07:59
Ο Τραμπ στο βασιλικό δείπνο στο Κάστρο του Ουίνδσορ
18.09.2025 | 07:34
Θανατηφόρα καραμπόλα 4 οχημάτων στη Βουλιαγμένης
18.09.2025 | 07:00
Σαφή μηνύματα Μητσοτάκη προς πολτικούς αντιπάλους
18.09.2025 | 06:59
Το Λονδίνο διαβεβαιώνει ότι η διμερής συμφωνία με τη Γαλλία για την επιστροφή μεταναστών θα συνεχιστεί
18.09.2025 | 06:35
Πολωνία: Καλεί την ΕΕ να διακόψει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου έως 2026
18.09.2025 | 06:01
ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο προβλήματα για τα Model Y της Tesla
18.09.2025 | 05:36
Η Κίνα καλεί τεχνολογικούς κολοσσούς να μην αγοράζουν τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia
18.09.2025 | 01:34
Αθηνά Οικονομάκου: Στη ζωή μου υπήρχαν περισσότερα σκοτάδια παρά φως
18.09.2025 | 01:27
Ελένη Βουλγαράκη: Απάντησε για τον αν δέχθηκε πρόταση γάμου από τον Φώτη Ιωαννίδη
17.09.2025 | 18:17
Αλεξανδράκη εναντίον Αλεξάνδρου: «Βγαίνει λες και παίζει στο Εθνικό κι από πίσω είναι κάτι άλλο»
16.09.2025 | 23:25
Κατερίνα Διδασκάλου για τα παιδιά της: «Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι έφευγα μόνο για δουλειά»
16.09.2025 | 15:03
«Μπράβο κοριτσάρα μου,απέδειξες πως η Ελλάδα είναι τεράστιο μπ@ρδέλο» –Τάσος Δούσης για την οδηγό Πόρσε
16.09.2025 | 14:34
Άννα Βίσση: Ο χορευτής που έγινε viral στη συναυλία της στο Καλλιμάρμαρο [vid]
16.09.2025 | 14:16
Κατερίνα Καινούργιου: “Είμαι στο τσακ για το νομικό κομμάτι, θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου μετά”
16.09.2025 | 00:49
Προς πώληση το ιστορικό σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχόρου – Ζητούνται 4 εκατ. ευρώ
17.09.2025 | 13:03
Ενώπιον διλημμάτων οι αραβικές ηγεσίες: Τι θα κάνουν με το Ισραήλ;
17.09.2025 | 10:50
Το Πίρι Ρέις ταράζει τα νερά στο Αιγαίο: Άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων από Έβρο ως Μεγίστη
17.09.2025 | 10:27
Ξεριζωμός χωρίς τέλος – Εισβολή τανκς στην πόλη της Γάζας
17.09.2025 | 10:07
Βουκουρέστι σε συναγερμό: Το νέο πεδίο της σύγκρουσης Ρωσίας – Δύσης
16.09.2025 | 12:01
Η Βρετανία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Πολωνία μετά την εισβολή ρωσικών drones
16.09.2025 | 11:22
Ο Νετανιάχου βομβαρδίζει έξι χώρες σε 72 ώρες – Ο Τραμπ παρακολουθεί με ανησυχία
16.09.2025 | 10:02
Πλήγμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κίνα μέσω… Πειραιά
16.09.2025 | 09:30
Ανελέητοι ισραηλινοό βομβαρδισμοί της Γάζας
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια
Μέχρι σήμερα το βαρύ μηχάνημα έχει σκάψει κάτι παραπάνω από 2.000 μέτρα και ετοιμάζεται να περάσει από τον υπό κατασκευή σταθμό
Τι έγινε το περασμένο Σάββατο σε τρία καταστήματα στην πλατεία Καρύτση και την πλατεία Μαβίλη (vid)
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή για αυστηρό έλεγχο
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχώρησε σε απαγγελία κατηγοριών για έξι άτομα (δύο εξ αυτών τελωνειακοί). Εκανε τη μεγαλύτερη κατάσχεση κοντέινερ στην ιστορία της ΕΕ, όπως αναφέρεται για λογαριασμό της dw
Ο 32χρονος που δηλώνει άστεγος είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Μάιο ενώ συνολικά έχει προσαχθεί περισσότερες από 20 φορές από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο συλληφθείς στις 11 Μαΐου του τρέχοντος έτους είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς είχε μαχαιρώσει Σύρο στην οδό Αγίου Μελετίου, ο οποίος τον κατήγγειλε για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την περιοριστικούς όρους.
Μέσα σε μία μέρα πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις
Το σχόλιο σας