ESG ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Συνολικά 72 παιδιά έχουν γεννηθεί τα τελευταία χρόνια με τις πρωτοβουλίες – δράσεις της Eurobank

Συνολικά 72 παιδιά έχουν γεννηθεί τα τελευταία χρόνια με τις πρωτοβουλίες – δράσεις της Eurobank

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Συνολικά 72 παιδιά έχουν γεννηθεί τα τελευταία χρόνια με τις πρωτοβουλίες – δράσεις της Eurobank

Το  2021 η τράπεζα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του δημογραφικού ως κορυφαίας πρόκλησης για την Ελλάδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Συνολικά 72 παιδιά έχουν έρθει στη ζωή τα τελευταία 4 χρόνια μέσα από τις πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέλαβε η Eurobank για την ενίσχυση του δημογραφικού, εστιάζοντας στα ανατολικά σύνορα από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο.

Το  2021 η τράπεζα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του δημογραφικού ως κορυφαίας πρόκλησης για την Ελλάδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας «στα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας μας με την οργάνωση BeLive έχουμε δώσει την επιλογή εξωσωματικής γονιμοποίησης σε οικογένειες που διαφορετικά δεν θα είχαν αυτή τη δυνατότητα και έχουμε ήδη 58 γεννήσεις παιδιών».

Παράλληλα η τράπεζα προχώρησε στη θέσπιση της στήριξης των εργαζομένων της που αποκτούν το τρίτο ή παραπάνω παιδί τους με ένα σημαντικό εφάπαξ ποσό, της τάξης των 25.000 ή 30.000 ευρώ.

«Ήδη 13 συνάδελφοι έχουν λάβει την ενίσχυση για 14 παιδιά. Η κίνηση αυτή βρήκε καθολική υποστήριξη και αναγνώριση τόσο στους κόλπους της Τράπεζας όσο και ευρύτερα, αποτελώντας πρότυπο και για άλλους οργανισμούς.», σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Θέσεις εργασίας στα σύνορα

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια της τράπεζας, που ξεκίνησε μετά την εμπειρία της πανδημίας, για την δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας της Eurobank στον Έβρο και νησιά του βόρειου Αιγαίου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τηλεργασίας.

«Έχουμε ήδη  75 μόνιμους συναδέλφους που εργάζονται από το σπίτι σε νέες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τις οικογένειές τους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους και με τον τρόπο αυτό στηρίζοντας πληθυσμιακά τις πιο ευαίσθητες περιοχές», σημείωσε.

Στην ίδια κατεύθυνση η τράπεζα προχώρησε επίσης στην παροχή ενός προνομιακού στεγαστικού δανείου, με σταθερό επιτόκιο μόλις 1%, για 3τεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, που θα θελήσουν να αποκτήσουν τη μόνιμη πρώτη κατοικία τους στις περιοχές αναφοράς της πρωτοβουλίας της τράπεζας με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνική συμβολή της τράπεζας στην Παιδεία.

«Το πρόγραμμα, Μπροστά για την Παιδεία,», σημείωσε, «συνεχίζεται, ως ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια. Το προσαρμόζουμε συνεχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των νέων και της εκπαίδευσης, πάντοτε με άξονα την αξιοκρατία.

 Πέρα από τη βράβευση των πρώτων σε βαθμό εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση από κάθε σχολείο της χώρας, δημιουργήσαμε και το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Δίνουμε τη δυνατότητα στους κορυφαίους αποφοίτους του, που σε λίγο ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους, εφόσον το επιλέξουν, να γίνουν αμέσως συνάδελφοί μας και να προσληφθούν στη Eurobank, αποτελώντας τη μαγιά για τη μελλοντική ομάδα ηγετικών στελεχών της Τράπεζας. 

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την Παιδεία, η Eurobank συμμετέχει με 25 εκατομμύρια ευρώ στην κίνηση των συστημικών τραπεζών να στηρίξουν το κρατικό πρόγραμμα, Μαριέττα Γιαννάκου, για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων που επιλέγει η Πολιτεία σε όλη τη χώρα».

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments