ΟΠΕΚΕΠΕ: Οριστικό λουκέτο σχεδόν μία 25ετία από την ίδρυσή του

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Σχεδόν μία 25ετία από την ίδρυσή του και ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε να γίνει ένας αξιόπιστος φορέας διάθεσης και ελέγχων των κοινοτικών κονδυλίων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται μαζί με το προσωπικό του στην ΑΑΔΕ.
Πάντως, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωνε χθες ότι οι πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων που προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των αποκαλύψεων για είσπραξη επιδοτήσεων παράνομα από παραγωγούς και την επεισοδιακή προσπάθεια παρεμπόδισης ελέγχου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στα γραφεία του οργανισμού που κατέληξε στην πρόωρη λήξη της θητείας του προέδρου του οργανισμού κ. Νικολάου Σαλάτα σύμφωνα με την kathimerini.gr και Τάνια Γεωργιοπούλου
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργου Μυλωνάκη και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, αποφασίστηκε η κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ενσωμάτωση των λειτουργιών πληρωμών και ελέγχων στην ΑΑΔΕ, όπου θα μεταφερθεί και το προσωπικό του οργανισμού.
«Μετά από προσπάθειες εσωτερικού εκσυγχρονισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές και προσηλωμένη στη δημιουργία ενός διαφανούς και ολοκληρωμένου συστήματος πληρωμών, φιλικού προς τους αγρότες, προχωράει με αποφασιστικότητα στην οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας