Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας

Πηγή Φωτογραφίας: [378161] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σήμερα θα δει τους περιφερειάρχες

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών Κώστα Καδή, θα συναντηθεί στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τσιμπάει» προς τα πάνω η ΝΔ Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιοποιήθηκαν χθες αποτυπώνοντας αύξηση τα ποσοστά της ΝΔ, η οποία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη με μεγάλη απόσταση από το δεύτερο κόμμα. Το γκάλοπ της Pulse για τον ΣΚΑΙ δίνει διαφορά 15,5 μονάδων στο κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση ψήφου, με ποσοστό 29% με το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση να ισοψηφούν με 13,5% στη δεύτερη θέση.

Στην δημοσκόπηση της Pulse, οι πολίτες στηρίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξει στη συνταγματική αναθεώρηση θέμα κατάργησης της νομιμότητας στο δημόσιο για τους υπαλλήλους με εντυπωσιακή αποδοχή 74%. Επίσης, 7 στους 10 πολίτες είναι υπέρ της πρότασης να πηγαίνουν απευθείας σε ποινικό δικαστή υποθέσεις που εμπλέκονται υπουργοί.

Στο έτερο γκάλοπ της MRB για το OPEN η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα με 14,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου έναντι της Πλεύσης Ελευθερίας η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ φτάνει στο 29,7%, ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 15,6%, το ΠΑΣΟΚ: 13,2%, Ελληνική Λύση: 10,7%, ΚΚΕ: 8,5% και ΣΥΡΙΖΑ 5,5%. Η Νίκη βρίσκεται στο 3,5%, όπως και Κίνημα Δημοκρατίας αλλά και το ΜΕΡΑ 25. Έπονται Φωνή Λογικής με 2,6% και Νέα Αριστερά με 1,4%. Άλλο κόμμα στο 2,3%.

Ως προς τα σημαντικότερα προβλήματα (MRB), εκτός από την ακρίβεια που είναι σταθερά το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ψηλά στη λίστα βρίσκεται και το ύψος των ενοικίων:

Η ακρίβεια συγκεντρώνει το 48,6%

Η Υγεία το 24,8%

Τα εισοδήματα το 22,6%

Δικαιοσύνη – κράτος δικαίου το 17,6%

Η ανάπτυξη το 15,1%

Η εγκληματικότητα το 13,9%

Τα ενοίκια το 10,6%

«Όχι» στην Τουρκία Το 56% διαφωνεί με τη συμμετοχή της Τουρκίας στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, ωστόσο ο ένας στους τρεις λέει «ναι, υπό προϋποθέσεις», ενώ το 54% εκτιμά ότι η άρση του casus belli από την Άγκυρα θα ήταν ένα επαρκές «πρώτο βήμα που θα ακολουθηθεί από άλλες κινήσεις.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments