Αθλητισμός

champions league: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν, διέλυσε την Ίντερ

champions league: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν, διέλυσε την Ίντερ

Πηγή Φωτογραφίας: instragram //champions league: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν, διέλυσε την Ίντερ

Μια εκπληκτική Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε

Μια εκπληκτική Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε με 5-0 την Ίντερ στον τελικό του Champions League στο Μόναχο και για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Ντουέ να πετυχαίνει δύο γκολ και τους Χακίμι, Κβαρατσχέλια, Μαγιουλού να βρίσκουν επίσης δίχτυα.

Το γεγονός ότι στο πρώτο 10λεπτο οι Γάλλοι είχαν κατοχή μπάλας σε ποσοστό 75% τα λέει όλα για το πώς άρχισε ο τελικός. Οι Παριζιάνοι ήταν συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας τον τρόπο για να ανοίξουν την άμυνα των Ιταλών και δεν άργησαν να τον βρουν… Στο 12′ ο Βιτίνια πέρασε ωραία την κάθετη για τον Ντουέ και αυτός έδωσε έτοιμο το 1-0 στον Χακίμι.

Ο Μαροκινός δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε δείχνοντας σεβασμό στην πρώην ομάδα του, πανηγύρισε όμως λίγα λεπτά μετά αυτό του συμπαίκτη του για το 2-0. Στο 20′ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε βγήκε ωραία στην αντεπίθεση και ο Ντουέ την ολοκλήρωσε με σουτ που κόντραρε στον Ντιμάρκο για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ.

Η Παρί είχε πολύ σημαντικό προβάδισμα πλέον και οι «νερατζούρι» έπρεπε να βγουν μπροστά και να ψάξουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έγινε σε δύο περιπτώσεις επικίνδυνη, με Ατσέρμπι και Τουράμ, μέσω ισάριθμων στημένων φάσεων αλλά γκολ δεν πέτυχε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0 και με τους Γάλλους να απειλούν στο 45′ με την κεφαλιά του Κβαρατσχέλια που έφυγε λίγο άουτ.

Οι Μιλανέζοι έπρεπε να μπουν δυνατά στο β’ μέρος και να πιέσουν με στόχο το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, οι Παριζιάνοι όμως ήταν αυτοί που είχαν τελικές προσπάθειες, αυτοί που ήταν πιο επικίνδυνοι, αυτοί που έπειθαν ότι θα μπορούσαν να σκοράρουν πιο εύκολα. Και ακριβώς αυτό έκαναν.

Στο 63′ ο Ντεμπελέ με τακουνάκι έβγαλε στην αντεπίθεση τον Βιτίνια και αυτός έδωσε στον Ντουέ που πλάσαρε ωραία τον Ζόμερ για το 3-0 με το δεύτερό του γκολ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν, πλέον, αγκαλιά με την κούπα καθώς αυτή του Σιμόνε Ιντσάγκι δεν είχε καμία ελπίδα έτσι όπως παρουσιάστηκε στον τελικό και τελικά ήρθε κι άλλο γκολ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Νούνο Μέντες (78′ Ερναντέζ), Ζοάο Νέβες (84′ Ζαΐρ-Εμερί), Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (84′ Μαγιουλού), Κβαρατσχέλια (84′ Ράμος), Ντουέ (66′ Μπαρκολά), Ντεμπελέ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ, Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Παβάρ (53′ Μπίσεκ, 62′ Νταρμιάν), Μικιταριάν (62′ Αουγκούστο), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (70′ Ασλάνι), Ντάμφρις, Ντιμάρκο (53′ Ζαλέφσκι), Τουράμ, Λαουτάρο.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments