Μόντι: Ζητεί ειρήνευση από τον Νετανιάχου

Πηγή Φωτογραφίας: Independent, Benjamin Netanyahu 'disappointed' with India's Narendra Modi for voting against Donald Trump
Η κλήση έρχεται λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ πραγματοποίησε προληπτική επίθεση στο Ιράν νωρίς την Παρασκευή, εστιάζοντας σε τοποθεσίες που συνδέονται με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ επιβεβαίωσε την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων σχετικά με τις αυξανόμενες πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μέρος της «Επιχείρησης Rising Lion», που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση αυτών που το Ισραήλ θεωρεί ως απειλές από την Τεχεράνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Αρχηγός του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Στρατηγός Μοχάμεντ Μπαγκέρι, ο Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι και ο επικεφαλής της Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης του Ιράν σκοτώθηκαν όλοι στις επιθέσεις.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών (MEA) της Ινδίας εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, προτρέποντας και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής.
Σε επίσημη δήλωση, η MEA ανέφερε: «Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Παρακολουθούμε στενά την εξελισσόμενη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων αναφορών που σχετίζονται με επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις».
Ζητώντας διάλογο για τη διερεύνηση της σύγκρουσης, το MEA πρόσθεσε: «Η Ινδία προτρέπει και τις δύο πλευρές να αποφύγουν τυχόν κλιμακωτικές κινήσεις. Τα υπάρχοντα κανάλια διαλόγου και διπλωματίας θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την επίλυση των υποκείμενων ζητημάτων».
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας