ΠΑΣΟΚ: Γιατί οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έδωσαν «λευκή επιταγή» στη δανειακή συμφωνία με την Αίγυπτο;

Πηγή Φωτογραφίας: [378326] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει το γεγονός ότι οι ευρωβουλεύτες της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβουλίο τη δανειακή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της Μονής του Σινά.
Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Σήμερα ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Σίσι φέρεται μεταξύ άλλων να έθιξε και το θέμα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά».
Και προσθέτει: «Την προηγούμενη εβδομάδα όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη δανειακή συμφωνία προς την Αίγυπτο ύψους 4 δισ. ευρώ, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί υπερψήφισαν δίνοντας “λευκή επιταγή” και δίχως να πιέσουν να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις αναφορικά με τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση;».
Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Αλ Σίσι Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο πρόεδρο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι κίνδυνοι για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και να υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι συζητήθηκε και η πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Και ότι τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και να υπάρξει επανεκκίνηση των συζητήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόοδος στις συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά και η ανάγκη να υπάρξει σύντομα συμφωνία.
«Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος μπαίνει στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα το πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας