Διεθνή

Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν εξαγόρασε την ιταλική Piaggio Aerospace – Οι στόχοι της εταιρείας Baykar

Τουρκία: Ο γαμπρός του Ερντογάν εξαγόρασε την ιταλική Piaggio Aerospace – Οι στόχοι της εταιρείας Baykar
Η τουρκική εταιρεία Baykar, με πρόεδρο τον γαμπρό του Ερντογάν, ολοκληρώνει την εξαγορά της Piaggio Aerospace

Tην εξαγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Piaggio Aerospace ολοκλήρωσε η Baykar, η τουρκική εταιρεία κατασκευής drones σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Επιχειρήσεων.Ο αρμόδιος Ιταλός υπουργός, Αντόλφο Ούρσο, δήλωσε ότι η εξαγορά σηματοδοτεί «ένα στρατηγικό βήμα για την επανεκκίνηση μιας από τις πιο ιστορικές εταιρείες της ιταλικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας με έναν σημαντικό διεθνή επενδυτή, του οποίου το βιομηχανικό σχέδιο ανοίγει ακόμη πιο σημαντικές προοπτικές αγοράς στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα της ιταλικής και ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας».

«Αυτή η συμφωνία έχει ήδη έναν περαιτέρω, σημαντικό αντίκτυπο στην ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Baykar και της Leonardo, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα μας να αποτελέσει κορυφαίο παράγοντα στην ευρωπαϊκή αγορά. Ένα λαμπρό μέλλον για μια εταιρεία που έχει ένα ένδοξο παρελθόν», πρόσθεσε ο Ούρσο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να επαναλανσάρουν την Piaggio Aerospace με ένα φιλόδοξο βιομηχανικό όραμα, ικανό να ενισχύσει την κληρονομιά της και, ταυτόχρονα, να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές της για το μέλλον.

«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που, με ικανότητα και αποφασιστικότητα, κράτησαν την εταιρεία ζωντανή ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, να προωθήσουμε την καινοτομία και να οικοδομήσουμε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.

Τι υποστήριξε ο γαμπρός του Ερντογάν

Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, πρόεδρος της Baykar και γαμπρός του Ερντογάν, καθώς είναι παντρεμένος με την κόρη του Τούρκου προέδρου, Σουμεγιέ, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το μέλλον της Piaggio Aerospace – ενός συμβόλου ιταλικής καινοτομίας και αριστείας. Στόχος μας είναι να αναζωογονήσουμε αυτήν την ιστορική μάρκα επενδύοντας στην τεχνογνωσία της στην πολιτική αεροπορία, αυξάνοντας την παραγωγή του P.180 Avanti EVO και ενισχύοντας τον ρόλο της ως κέντρου αριστείας για τη συντήρηση αεροσκαφών και κινητήρων στην Ευρώπη».

«Στοχεύουμε σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό και ενισχύοντας τη βιομηχανική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας, αξιοποιώντας την ιστορία και το μηχανικό ταλέντο της Piaggio Aerospace. Η εταιρεία έχει πάνω από έναν αιώνα μηχανικής αριστείας. Βλέπουμε αυτήν την εξαγορά όχι ως μια απλή επιχειρηματική συναλλαγή, αλλά ως μια ευκαιρία να ενισχύσουμε την κληρονομιά της Piaggio Aerospace και να δώσουμε νέα ώθηση στις δυνατότητες σχεδιασμού και κατασκευής της ιταλικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο