Ελλάδα

Φιλιππίδης: Την απαλλαγή του ηθοποιού και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού ζήτησε ο εισαγγελέας

Φιλιππίδης: Την απαλλαγή του ηθοποιού και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού ζήτησε ο εισαγγελέας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Φιλιππίδης: Την απαλλαγή του ηθοποιού και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως δεν δίνει μεγάλη σημασία στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ηθοποιού, αλλά στις αναφορές της καταγγέλλουσας

Την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του εστίασε σε 26 σημεία εξετάζοντας, όπως ανέφερε, γεγονότα, κενά, αποδεικτικό υλικό και δικές του «λογικές εκτιμήσεις» για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και σε αυτή την υπόθεση «δημιουργούν πλέον των πλείστων αμφιβολιών».

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως δεν δίνει μεγάλη σημασία στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ηθοποιού, αλλά στις αναφορές της καταγγέλλουσας, η οποία λέει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, το 2014.

«Όλη η υπόθεση ουσιαστικά είναι οι δύο καταθέσεις…», ανάφερε ο εισαγγελέας σημειώνοντας πως και η δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού έγινε με καθυστέρηση 7 ετών. «Επιμένω να αξιολογώ μόνο καταθέσεις καταγγελλουσών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος. Σε πολλά πράγματα δεν δέχομαι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος. Κατατεμαχίζω την κατάθεση της καταγγέλλουσας, για να διαπιστώσω αν υπάρχουν αντιφάσεις», σημείωσε και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν έχει το “πανηγυρικό” στοιχείο του βιασμού. Δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, πώς θα δικάσετε βιασμό, δεν γίνεται…».

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του αμφισβήτησε τις περιγραφές της δεύτερης καταγγέλλουσας σε ό,τι αφορά τόσο το αυτοκίνητο όσο και τον τόπο που καταγγέλλει ότι την παρέσυρε ο κατηγορούμενος, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία.

«Δεν υπάρχει λογική πουθενά…», είπε ο εισαγγελέας ο οποίος τόνισε: «Τέτοια μορφή βίας φαντάζει παράλογη και εξωπραγματική, δεν ενεργούν έτσι οι βιαστές, παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες… Ξεχάστε το, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν γίνεται».

Ο εισαγγελικός λειτουργός διατύπωσε επιφυλάξεις σχετικά με τον ισχυρισμό της καταγγέλλουσας ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης την άρπαξε από το κεφάλι και την έσπρωξε προς τα γεννητικά του όργανα, σχολιάζοντας: «Για να τη σπρώξει με δύναμη, θα έπρεπε να είχε προκληθεί κοιλιακή αιμορραγία. Υπήρχε και το χειρόφρενο εκεί! Ακόμα και αν είσαι αθλητής, θα τραυματιζόσουν!».

«Η κατάθεσή της είναι αναξιόπιστη… για να μην πω ψευδής. Την κρίνω με επιείκεια!», συμπλήρωσε.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά στις περιγραφές της καταγγέλλουσας.

«Δεν θυμάται καν τη μάρκα του αυτοκινήτου. Πώς θα προχωρήσουμε σε αξιολόγηση των ισχυρισμών της, όταν λείπουν βασικά στοιχεία για τον τόπο και τον τρόπο; Αν δεν γνωρίζει καν το όχημα, πώς μπορούμε να εκτιμήσουμε αν όλα αυτά που περιγράφει ανταποκρίνονται στην αλήθεια;…

Αν το αμάξι ήταν Mercedes, λέει ψέματα η καταγγέλλουσα. Θα κάνουμε τα κλειδώματα σωματική βία; Δεν ξέραμε αν ήταν φιμέ τα τζάμια. Γιατί να πάει στο οικόπεδο στο Ψυχικό και δεν πήγε σε ένα παράδρομο εκεί κοντά; Δεν ξέρουμε τον τόπο του εγκλήματος. Πώς θα δικάσεις έτσι; Άντε μια κατάθεση προφυλακίζουμε; Τι είμαστε κρεοπώληδες;», είπε στη συνέχεια.

«Πώς ήρθε τόσο γρήγορα ο κατηγορούμενος σε στύση… τότε ήταν 51 ετών; Είναι για γέλια βιαστής. Ξαφνικά, χωρίς καμία προεργασία, χωρίς ερέθισμα, πώς ήρθε σε γρήγορη στύση. Εάν δεν είναι σε στύση, είναι δύσκολη η πεολειχία… Μπορεί να θεωρηθεί και πράξη προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας…», ανέφερε. filippidis diki

Ο εισαγγελέας αμφισβήτησε και τις αναφορές της δεύτερης καταγγέλλουσας σε ό,τι αφορά τον χρόνο που βρέθηκε εγκλωβισμένη, όπως λέει, μέσα στο αυτοκίνητο.

«Έχετε δει βιαστή δίλεπτης διαρκείας; Εγώ δεν έχω ξαναδεί» τόνισε και εξέφρασε τη θέση πως «δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα».

«Κάτι μας κρύβουν και οι δυο… Μόνο ο κατηγορούμενος και το θύμα ξέρει τι έγινε», τόνισε.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε: «Αλλοπρόσαλλος είμαι εγώ ή η υπόθεση;» ενώ απευθυνόμενος στους ενόρκους, διατύπωσε ενστάσεις σχετικά με το τι χαρακτηρίζεται βιασμός στη χώρα μας. «Εδώ στην Ελλάδα έχουμε φτάσει να χαρακτηρίζονται όλα ως βιασμοί. Σαν λαός πώς το βλέπετε; Αν, για παράδειγμα, υπάρξει επαφή με γυμνό σώμα, αμέσως μιλάμε για βιασμό και 15 χρόνια φυλακή! Στην Αυστρία, για να σας δώσω μια σύγκριση, η ολοκλήρωση στο στήθος μιας γυναίκας θεωρείται ήσσονος σημασίας πράξη. Εδώ, όμως, όλα βαπτίζονται βιασμός», ανέφερε σημειώνοντας ότι έχουν σημασία οι λεπτομέρειες.

«Τις λεπτομέρειες ψάχνουμε για να καταδικάσουμε ή να αθωώσουμε. Αν είναι αρνητικές πώς θα καταδικάσουμε, επειδή το θέλουν τα κανάλια;» τόνισε και συνέχισε: «Εδώ δεν είμαστε πρωτόδικο δικαστήριο».

Αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση, σημείωσε πως σε αυτήν δεν γίνεται λόγος για ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη, αλλά για επαφή του στόματος με τα γεννητικά όργανα του κατηγορουμένου. «Σου λέει, κάτσε μη δεν δεχτούν την πράξη, θα βάλω επαφή στο σκεπτικό! Γιατί το στόμα δεν ανοίγει έτσι! Μόνο με όπλο ή μαχαίρι ανοίγει!», είπε ο εισαγγελέας σημειώνοντας πως «η εικόνα δεν παραπέμπει σε βιαστή, αλλά σε κάποιον που αρέσκεται να αυνανίζεται με την εικόνα εξαρτημένης παγιδευμένης γυναίκας…».

Ο εισαγγελέας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος υπαναχώρησε ζητώντας την εφαρμογή της σχετικής διάταξης σημειώνοντας πως ακόμη και στην περίπτωση που τον κρίνουν ένοχο πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

«Πώς το σκέφτηκε, γιατί σταμάτησε… Αυτό θα το παραλείψετε; Θα μπείτε στο μυαλό του και αν δεν μπορείτε θα αθωώσετε…», τόνισε.

Απαλλαγή και για την πρώτη καταγγελία

Στο πρώτο σκέλος της αγόρευσης του, πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την «αθώωση λόγω πλείστων αμφιβολιών» του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη», το 2010.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «αποδεικτικές ρωγμές» και αντιφάσεις που συνοψίζονται σε 38 σημεία και εξέφρασε τη θέση πως προκύπτουν αμφιβολίες ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός διέπραξε το αδίκημα που του αποδίδεται, καθώς θεωρεί πως από τα στοιχεία δεν αποδεικνύεται με απόλυτη βεβαιότητα η κατηγορία.

«Με βάση και την αποδεικτική αρχή και έχοντας σαν δρομοδείκτη τη Σκέπη του Θεού κινούμενος στα πλαίσια της Αριστοτέλειας επιείκειας φρονώ ότι πρέπει να απαλλάξετε τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

Πλέον η σκυτάλη της διαδικασίας περνά στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης οι οποίοι θα αγορεύσουν.

Τον τελευταίο λόγο για την ενοχή ή όχι του Πέτρου Φιλιππίδη, που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για δυο απόπειρες βιασμού, έχει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο θα εκδώσει την ετυμηγορία του.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

09.01.2026 | 20:24

Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: Διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα,καμία ενεργή κατάληψη

09.01.2026 | 20:06

Καρυστιανού: Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω από τον Σύλλογο

09.01.2026 | 19:50

Πλακιάς: Ό,τι είναι άστεγο πολιτικά και στο περιθώριο γλύφουν τη Καρυστιανού μπας και τους πάρει στο κόμμα

09.01.2026 | 19:10

Τρίτη Δόση Επιδόματος Θέρμανσης: Ποιοι Έχουν Δικαίωμα

09.01.2026 | 19:05

Δένδιας vs Καιρίδης: Το ‘κουκλίτσα μου’ που άναψε φωτιά στο εσωκομματικό παρασκήνιο της ΝΔ

09.01.2026 | 18:56

Dendias’ Armed Forces Bill: ND Votes Yes – Opposition and Friendly Fire Shake Parliament

09.01.2026 | 18:48

«Σε πανικό η διαπλοκή»: Η Καρυστιανού χτυπιέται για να σωθεί ο… Τσίπρας λέει το παρασκήνιο

09.01.2026 | 18:28

ΕΕ στη Συρία: Η επίσκεψη που αλλάζει γεωπολιτικά το Μεσανατολικό τοπίο

09.01.2026 | 15:32

Η Μαριγκόνα είναι ελεύθερη: Ο χωρισμός που δεν περίμενε κανείς [pics]

09.01.2026 | 13:45

Χρήστος Πολίτης: Σοκ! Ήταν νεκρός από τις 5 Ιανουαρίου, τον βρήκε ο αδερφός του μία μέρα αργότερα

09.01.2026 | 13:11

SURVIVOR: "Βόμβα"-Από τα γήπεδα στον Άγιο Δομίνικο πασίγνωστος πρώην τερματοφύλακας

09.01.2026 | 13:02

Η Κέλλυ Κελεκίδου βάζει τέλος στις φήμες! Χώρισε τελικά με τον Κουρκούλη;

09.01.2026 | 11:35

Μικρή ένταση στο ζευγάρι; Η Ιωάννα Τούνη αποκαλύπτει το απρόοπτο με την ανθοδέσμη

08.01.2026 | 17:58

Γιάννης Βόγλης: Σοκ! Στα σκουπίδια βρέθηκαν 3 βραβεία του αξέχαστου ηθοποιού – Η απάντηση του γιου του

08.01.2026 | 16:23

Δυστυχώς!Χώρισε πασίγνωστο ζευγάρι της ελληνικής showbiz μετά από 12 χρόνια και ένα παιδί

08.01.2026 | 15:16

Δεν θα το πιστέψετε πόσα κιλά πήρε η Καινούργιου στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης – «Με αγχώνουν οι γιατροί»

09.01.2026 | 18:14

Η Γαλλία έτοιμη να φύγει από ΝΑΤΟ: Οργή για Τραμπ και αμερικανική πίεση απειλεί τη Δύση

09.01.2026 | 17:55

Βενεζουέλα στο μάτι του κυκλώνα: Η εισβολή ανοίγει δρόμο για πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας και Κίνας

09.01.2026 | 14:22

Συνομιλίες Τουρκίας–Συρίας για την Αλεππό: Διπλωματία σε περίοδο κλιμακούμενης σύγκρουσης

09.01.2026 | 10:29

Ιράν στο χείλος: Από την εσωτερική αιματοχυσία στην απειλή εξωτερικής σύγκρουσης

09.01.2026 | 04:01

Ιράν: Η Χώρα «Φλέγεται» από Διαδηλώσεις Εν μέσω Καταστροφικής Οικονομικής Κρίσης

08.01.2026 | 18:56

Ο Στάρμερ υποσχέθηκε βρετανικά στρατεύματα για την Ουκρανία

08.01.2026 | 10:32

Πράσινο φως για αυστηρότερες κυρώσεις: Η νέα γεωπολιτική σκακιέρα ΗΠΑ‑ΕΕ–Ρωσία και οι διεθνείς ανατροπές

08.01.2026 | 00:57

Τραμπ: «Χωρίς εμένα η Ρωσία θα είχε όλη την Ουκρανία» — Προκλήσεις σε ΝΑΤΟ και συμμάχους

Οργή στις Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 17χρονου – “Ζητούσε ζωή, όχι σιωπή”

Ο 16χρονος δράστης μεταφέρθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί

Οργή στις Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 17χρονου – “Ζητούσε ζωή, όχι σιωπή”

Μετρό Αθήνας: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου – Ποιοι Σταθμοί Κλείνουν και Πότε

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G – Προσωρινές αλλαγές στη Γραμμή 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) τις νυχτερινές ώρες – Ενισχυμένα δρομολόγια ΤΡΑΜ και νέα λεωφορειακή γραμμή Χ10 για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Μετρό Αθήνας: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου

Αγρότες: Πού Ανοίγουν οι Δρόμοι, Πού Παραμένουν τα Μπλόκα – Η Εικόνα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο και στα Τελωνεία

Σταδιακή αποκλιμάκωση σε ορισμένα μπλόκα εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό την Τρίτη – Σκληρή γραμμή σε Μακεδονία, Βοιωτία και τελωνεία – Οι αγρότες στέλνουν μήνυμα «καλής θέλησης» αλλά δεν αποσύρουν τα τρακτέρ

Αγρότες: Πού Ανοίγουν οι Δρόμοι, Πού Παραμένουν τα Μπλόκα – Η Εικόνα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο και στα Τελωνεία

Παραδόθηκε και πέμπτος δράστης για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου στην Πάτρα – Οργή συγγενών

Οι δράστες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 30χρονου οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πατρών νωρίς το πρωί της Παρασκευής

Παραδόθηκε και πέμπτος δράστης για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου στην Πάτρα – Οργή συγγενών

Σέρρες: Απολογείται Σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο Ξυλοδαρμό του 17χρονου – Τι Θα Ισχυριστεί ενώπιον της Ανακρίτριας

Ο ανήλικος δράστης ομολόγησε τα χτυπήματα, αλλά αρνείται πρόθεση ανθρωποκτονίας – Ισχυρίζεται ότι «το παιδί έφυγε από τα χέρια μου» – Σοκαριστικά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σέρρες: Απολογείται Σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο Ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ισχυροί Άνεμοι «Κλειδώνουν» τα Λιμάνια – Δεμένα τα Πλοία σε Όλη τη Χώρα

Θεομηνίες κρατούν τα πλοία ακινητοποιημένα – Απαγορεύσεις απόπλου σε πολλά λιμάνια – Οι επιβάτες καλούνται να ενημερώνονται άμεσα για τροποποιήσεις δρομολογίων

Ισχυροί Άνεμοι «Κλειδώνουν» τα Λιμάνια – Δεμένα τα Πλοία σε Όλη τη Χώρα

Τρομακτική τραγωδία στη Χαλκίδα: 15χρονος αυτοκτόνησε — η μητέρα μιλά για bullying και “θέματα μαύρης μαγείας”

Η κοινωνία της Χαλκίδας βρίσκεται σε βαθύ σοκ μετά την αυτοκτονία ενός 15χρονου μαθητή, ο οποίος έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι γονείς του άργησαν να αντιληφθούν ότι είχε χαθεί.

Τρομακτική τραγωδία στη Χαλκίδα: 15χρονος αυτοκτόνησε —η μητέρα μιλά για bullying και “θέματα μαύρης μαγείας”

Πάνος Ρούτσι: «Τον αγώνα που έδωσα δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα» — Ανατροπή στο παρασκήνιο των Τεμπών

Ο πατέρας του Ντένι ξεκαθαρίζει αποστάσεις από πολιτικές φιλοδοξίες και καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση του συλλόγου θυμάτων

Πάνος Ρούτσι: «Τον αγώνα που έδωσα δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα»—Ανατροπή στο παρασκήνιο των Τεμπών