Ολυμπιακός: NBAer περιφερειακό έχει ξεχωρίσει ο Μπαρτζώκας- Ταιριάζει στην ευρωλίγκα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)//Ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας, ο συνεργάτης του Γιώργος Μποζίκας, ο GM Νίκος Λεπενιώτης και ο Team Manager Χρήστος Μπαφές θα συνθέσουν την αποστολή που θα «σαρώσει» την αγορά των ΗΠΑ για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.
Ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας, ο συνεργάτης του Γιώργος Μποζίκας, ο GM Νίκος Λεπενιώτης και ο Team Manager Χρήστος Μπαφές θα συνθέσουν την αποστολή που θα «σαρώσει» την αγορά των ΗΠΑ για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους. Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για το Λας Βέγκας, όπου, στο περιθώριο του φετινού Summer League (10-20 Ιουλίου), θα πραγματοποιήσουν κρίσιμες επαφές με την αμερικανική αγορά για την ενδεχόμενη ενίσχυση του ρόστερ.
Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχει την… τιμητική του σταθερά εδώ και μήνες στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, όμως το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα βρεθεί στο Summer League του Λας Βέγκας έχει ανοίξει και την πόρτα του ΝΒΑ. Τόσο για τον σέντερ που ψάχνει ο Ολυμπιακός όσο και για τον γκαρντ. Τα πρώτα ονόματα έχουν ήδη γραφτεί από τις ΗΠΑ και ένα από αυτά που φαίνεται να έχει ξεχωρίσει γιατί το αγωνιστικό του προφίλ ταιριάζει με τα «θέλω» του Μπαρτζώκα είναι αυτό του Κίτον Γουάλας.
Βασικός στόχος του ταξιδιού είναι η διερεύνηση της αγοράς και η επικοινωνία με παίκτες, με δύο ονόματα να έχουν ήδη ξεχωρίσει. Πρόκειται για τον 26χρονο γκαρντ Κίτον Γουάλας.
Ο Κίτον Γουάλας, ύψους 1.91μ., είναι ένας παίκτης που χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική του αμυντική ικανότητα και την ικανότητά του να οργανώνει το παιχνίδι ως δευτερεύων χειριστής της μπάλας (secondary ball handler). Τα χαρακτηριστικά του, όπως η αμυντική του προσήλωση και η δημιουργικότητά του, τον καθιστούν έναν που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού. Αν και το σκοράρισμα δεν είναι το δυνατότερο σημείο του, διαθέτει καλό floater, ενώ τα ποσοστά του στο τρίποντο κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα (35.1% στο Κολέγιο, 38% στη G-League και 33% στο ΝΒΑ). Προς το παρόν, βρίσκονται σε θεωρητικό στάδιο, χωρίς να υπάρχει κάτι προχωρημένο. Ωστόσο, η παρουσία του επιτελείου του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ομάδα την ενδεχόμενη ενίσχυση από την αμερικανική αγορά. Το ταξίδι αποτελεί μια ευκαιρία για άμεσες επαφές, εκτίμηση των παικτών και διερεύνηση όλων των πιθανών επιλογών.
Την περασμένη σεζόν, ο Κίτον Γουάλας αγωνίστηκε με τους Ατλάντα Χοκς με two-way συμβόλαιο, μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ του ΝΒΑ και της θυγατρικής ομάδας της Ατλάντα στη G-League, τους College Park Skyhawks. Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε 31 ματς, με μέσο όρο 5,4 πόντους, 2,6 ασίστ και 1,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ εκτελούσε με ποσοστό 38% από το τρίποντο. Είναι αριστερόχειρας και περισσότερο είναι catch and shoot παίκτης.
Ο Γουάλας βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων και αποτελεί ένα από εκείνα τα προφίλ παικτών που μπορούν να ανταπεξέλθουν στη Euroleague, σύμφωνα με όσα αναφέρει και Οράσιο Κάουκι. Ο συνδυασμός δυναμισμού, οξυδέρκειας και ικανότητας στο σκοράρισμα τον καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση, ενώ είναι παίκτης που μπορεί να παίξει από το 1 μέχρι και το 4 υπό προϋποθέσεις και να κάνει τα πάντα στο παρκέ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας