Κυβέρνηση: Δεν φαίνεται να προτείνει Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [379119] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ
Ενώπιον οριστικών αποφάσεων για τον χειρισμό της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ- ενδεχομένως και σήμερα- φαίνεται να βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος σταθμίζοντας τα δεδομένα από την επίμαχη δικογραφία αλλά και τις υπόλοιπες πολιτικές και νομικές παραμέτρους της υπόθεσης μοιάζει αυτή την ώρα πιο κοντά προς το «όχι» στην συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τους πρώην υπουργούς Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.
Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα το κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζεται να περάσει και στην αντεπίθεση έναντι του ΠΑΣΟΚ με «πολιορκητικό κριό» την περίπτωση του βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Χνάρη, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και είχε αρμοδιότητα, ώστε να δίνει εγκρίσεις εκ μέρους της Περιφέρειας για να μπορούν οι παραγωγοί να καταθέτουν τις αιτήσεις τους.
Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου μια αισθητή αλλαγή κλίματος, με τη συγκλίνουσα άποψη να είναι ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους κ. Βορίδη και Αυγενάκη από τα στοιχεία της δικογραφίας.
Απουσία νέων στοιχείων
Παρά την ζωηρή φημολογία των τελευταίων εβδομάδων, δεν κατατέθηκαν καινούργια στοιχεία για τους δύο πρώην υπουργούς, συνεπώς το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για αποδιδόμενα κακουργήματα που συνδέονται με την απιστία κατά του δημοσίου είναι νομικά αβάσιμη. Και με αυτό το δεδομένο δεν προσδοκάται να την υπερψηφίσει. Βεβαίως, κυβερνητικά στελέχη θέτουν στο τραπέζι το σενάριο της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να μην φανεί ότι η πλειοψηφία αρνείται γενικώς να διερευνήσει στο «πλαίσιο» που ορίζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Το άλλο ενδεχόμενο που είχε «πέσει στο τραπέζι» είναι η Νέα Δημοκρατία να υποβάλει αυτόνομη πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αποδίδοντας στους δύο πρώην υπουργούς το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Και ενώ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η εν λόγω εισήγηση «αποκτούσε έδαφος», τις τελευταίες μέρες το κλίμα άλλαξε και ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης.
Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει και «σκανάρισμα» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές στην κάλπη, με δεδομένο ότι ήδη κάποιοι βουλευτές (Σ. Πέτσας, Μ. Χαρακόπουλος) έχουν εκφραστεί δημοσίως υπέρ της «διευκόλυνσης» του έργου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Πρόκειται για μια άσκηση που δεν είναι εύκολη, πλην όμως θα είναι αναγκαία.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας