Τιμές Airbnb: Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Ελλάδα φτάνει τα €250 – Μόνο τέσσερις χώρες πιο ακριβές

Πηγή Φωτογραφίας: freepik, Τιμές Airbnb: Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Ελλάδα φτάνει τα €250 – Μόνο τέσσερις χώρες πιο ακριβές
Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο ακριβούς προορισμούς για βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη, με τις τιμές να φτάνουν τα 250 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το καλοκαίρι του 2025.
Αναλυτικά για τις τιμές των καταλυμάτων
Η Μύκονος είναι και φέτος ο πιο ακριβός προορισμός στην Ελλάδα, με τη μέση τιμή για διαμονή σε βραχυχρόνια μίσθωση να ξεπερνά τα 750 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η Πάρος και η Αντίπαρος ακολουθούν με σημαντικές αυξήσεις τιμών. Οι Σπέτσες και η Σαντορίνη είναι επίσης μέσα στις πρώτες πέντε περιοχές, με τιμές που φτάνουν τα 371 ευρώ και 362,7 ευρώ αντίστοιχα.
Αυξημένη πληρότητα με προσιτές τιμές
Παρά τις υψηλές τιμές, παρατηρείται υψηλή πληρότητα σε περιοχές με πιο προσιτές τιμές, όπως η Σκιάθος και η Ζάκυνθος. Οι περιοχές αυτές, με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 280 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καταφέρνουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, ενώ η πληρότητα φτάνει το 66,7% στη Σκιάθο και 57,6% στη Ζάκυνθο.
Η άνοδος της ζήτησης από τους Αμερικανούς επισκέπτες
Η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους Αμερικανούς επισκέπτες, που πλέον αποτελούν το 11% των κριτικών καταλυμάτων στη χώρα. Η Αθήνα και οι νησιωτικοί προορισμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των Αμερικανών, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή άνοδο του μεριδίου τους στην ελληνική τουριστική αγορά.
Αυξημένο λειτουργικό κόστος για τα καταλύματα
Η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταλυμάτων στην Ελλάδα, λόγω της νέας νομοθεσίας για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, έχει συμβάλει στην αύξηση των τιμών των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η επιβολή ΦΠΑ, νέων τελών και προδιαγραφών για τα καταλύματα αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω τις τιμές.
Ο οδηγός έχει νέες προσθήκες που αφορούν ιδιοκτήτες, διαχειριστές, ατομικές επιχειρήσεις και εταιρείες που εκμεταλλεύονται ακίνητα μέσω πλατφορμών όπως Airbnb, Booking ή VRBO, και ειδικά όσους διαθέτουν πάνω από δύο ακίνητα, όσους παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες πέραν της διαμονής και των κλινοσκεπασμάτων, όσους υποχρεούνται σε έναρξη υποκαταστήματος ή δραστηριότητας λόγω τρίτου ΑΜΑ, αλλά και όσους επιθυμούν να γνωρίζουν τι ισχύει με το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση (ΤΑΚΚ), το Τέλος Παρεπιδημούντων, τον ΦΠΑ, τις ακυρώσεις κρατήσεων, τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις και τον τρόπο υπολογισμού του αριθμού των εκμισθούμενων ακινήτων για την υπαγωγή σε καθεστώς ιδιώτη ή επαγγελματία.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας