Φον ντερ Λάιεν: Συνεργασία Ε.Ε. – Ιαπωνίας ενάντια σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Πηγή Φωτογραφίας: The Straits Times, EU, Japan to work more closely to address unfair trade, says EU's von der Leyen says
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία θα συμπράξουν πιο κοντά για την αντιμετώπιση των άδικων εμπορικών τακτικών, ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους σήμερα, Τετάρτη.
Τα σχόλια της Φον ντερ Λάιεν έγιναν έπειτα από επίσημη συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμμπα στο Τόκιο, τη στιγμή που η Ε.Ε. προσπαθεί να συνάψει εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια ημέρα πριν από πιθανώς δύσκολες συναντήσεις με Κινέζους ηγέτες.
Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ε.Ε. και η Ιαπωνία θα επιδιώξουν να ενισχύσουν την οικονομική ασφάλεια.
«Θα συνεργαστούμε επίσης στενότερα για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών», τόνισε, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, η οποία θα πρέπει να είναι ωφέλιμη όλα τα μέρη».
Ισίμπα: Θα συνεργαστούμε για ελεύθερη οικονομική τάξη
Ο Ισίμπα δήλωσε από πλευράς του, ότι η Ε.Ε. και η Ιαπωνία θα εργαστούν για τη διατήρηση και την ενίσχυση μιας ελεύθερης και δίκαιης οικονομικής τάξης που βασίζεται σε κανόνες.
Ο Ισίμπα πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. και η Ιαπωνία συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και για να ξεκινήσουν συνομιλίες για συμφωνία στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών. «Στον τομέα της ασφάλειας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για την έναρξη διαλόγου για την αμυντική βιομηχανία, η οποία αποτελεί προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές, και για την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για συμφωνία ασφάλειας πληροφοριών μεταξύ Ιαπωνίας και Ε.Ε.», δήλωσε ο Ισίμπα.
Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή και για τις δύο, καθώς βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ και επιθυμούν να αποφύγουν πάση θυσία οποιαδήποτε κλιμάκωση.
Όπως και η ΕΕ, το Τόκιο διατηρεί σημαντικό εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, 68,4 δισ. δολάρια (58,44 δισ. ευρώ), ενώ το πλεόνασμα της ΕΕ με τις ΗΠΑ ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ.
Η επιτυχία της συνόδου κορυφής θα εξαρτηθεί από το αν η ΕΕ και η Ιαπωνία μπορούν να αποδείξουν τη σταθερή ευθυγράμμισή τους στην επιδίωξη του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος που βασίζεται σε κανόνες, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας